Hlavní obsah

VIDEO: Slavia podepsala další dva fotbalisty, přichází Naumov a Čelůstka

PRAHA

Dvě další posily přivítalo před začátkem soutěže vedení fotbalistů Slavie. Čtyřletou smlouvu podepsal s mistrovským celkem Ondřej Čelůstka ze Zlína, kontrakt na dva roky s jednoletou opcí pak v Edenu svým podpisem stvrdil makedonský útočník z Viktorie Žižkov Riste Naumov. „Tito fotbalisté byli naší velkou prioritou, už jsme je rok sledovali," prozradil novinářům předseda představenstva klubu Tomáš Rosen.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Fotbalisté Slavie Ondřej Čelůstka (vlevo) a Riste Naumov

Článek

„Jsem rád, že pravidelně představujeme nové posily,“ prozradil předseda představenstva klubu Tomáš Rosen při představení obou hráčů. „Tito fotbalisté byli naší velkou prioritou, už jsme je rok sledovali. Doufám, že nám pomohou jak v lize, tak na evropské scéně. Věřím, že jejich potenciál je vyšší než jen na českou ligu,“ dodal.

Čelůstka již absolvoval se Slavií část herního soustředění a nastoupil také v přípravném duelu proti Hradci Králové, které sešívaní vyhráli 3:2. „Z celého týdne mám příjemné pocity. Jsem rád, že jednání vyšla a že jsem už hráčem Slavie, těším se nový ročník ligy,“ řekl dvacetiletý fotbalista jenž do Prahy přichází ze Zlína, kde do ligového kádru nastoupil na podzim 2007. Dosud v nejvyšší soutěži odehrál čtyřiadvacet zápasů, v nich vstřelil tři branky.

Naumov chce do Ligy mistrů

To makedonský forvard Riste Naumov v loňském ročníku rozvlnil síť soupeře hned desetkrát. Také proto se objevil v hledáčku posledního dvojnásobného mistra, kde v pondělí podepsal dvouletou smlouvu s roční opcí.

„Jsem velice šťastný, že jsem součástí Slavie. Doufám, že ve Slavii zažiji dobré časy. S týmem chci hrát na nejvyšších místech v tabulce a věřím, že se nám podaří postoupit do Ligy mistrů. Ta je obrovskou výzvou,“ nechal se slyšet Makedonec Naumov.

Ještě před pondělním příchodem dvou nových akvizic přivítalo vedení Slavie z Jablonce Adama Hlouška a z Mostu levého beka Vitalije Trubilu. Zadarmo do Slavie přišli Stanislav Vlček z Anderlechtu Brusel a Benjamin Vomáčka z Žiliny. Z hostování se do kádru A mužstva vrátili také Zdeněk Šenkeřík a Lukáš Vácha.

Reklama

Související témata: