Hlavní obsah

Chtěl bych pomoci napravit neúspěšné jaro, říká jablonecký navrátilec Tomáš Čížek

Fotbalový záložník Tomáš Čížek se stal staronovou posilou FK Baumit Jablonec. Do klubu přišel celkově už počtvrté, takže se dá říci, že se jen vrátil do známého prostředí. „Chtěl bych jabloneckým klukům pomoci napravit loňskou rozpačitou sezónu,“ řekl 34letý středopolař v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Tomáš Čížek posílí Jablonec

Článek

Působením v Jablonci jste protkal svoji kariéru. Jak to berete?

V Jablonci jsem začínal, pak jsem odešel, zase se vrátil, a tak se to několikrát opakovalo. Nyní mám za sebou dva a půl roku v ruském Sibiru Novosibirsk. V první sezóně se nepodařilo zachránit první ligu, spadli jsme. V další sezóně se nepostoupilo, a tak jsem to zabalil. V polovině června mi skončila smlouva. Fotbal tam byl na dobré úrovni, akorát v poslední době mají finanční problémy.

Kolik Čechů bylo v Novosibirsku?

Když jsem přišel, tak čtyři. Naposledy jsme zůstali jen dva, se mnou ještě Tomáš Vychodil. V Rusku je deset let, oženil se tam a má i ruské občanství.

Byl Jablonec při vašem návratu do české ligy první volbou?

Už dříve jsem byl s panem Peltou domluvený, že pokud se budu chtít vracet, mám se ozvat. A uvidí se, jestli bude zájem, nebo ne. A dopadlo to tak, že jsem zpátky. Rozhodl jsem se, že nebudu nic hledat a utnul jsem i první jednání s jinými ruskými kluby.

Jaké jsou první dojmy z jablonecké Střelnice?

Hodně kluků znám. Ale poznávám i ty, kteří tady předtím nebyli. Takže si přivykám na současné mužstvo. Dolaďuje se smlouva, kterou dodělává můj agent s jabloneckým ředitelem Petrem Flodrmanem.

Co letní příprava?

Těším se, že mohu trénovat a poté hrát doma. Necítím se ještě starý. Věřím, že budu moci klubu pomoci. Chceme napravit neúspěšné jaro.

Mohl byste ve středové řadě nahradit zřejmě odcházejícího Marka Jarolíma?

Nevím, zda bych měl být náhradou. Záleží na trenérovi, na jakou pozici se mnou bude počítat. V záloze jsem odehrál veškeré posty, nastupoval jsem i v útoku.

Znáte se s novým trenérem Václavem Kotalem?

Už před dvanácti lety jsme se potkali právě v Jablonci, když byl asistentem Jaroslava Hřebíka. A spolupracovali jsme i na Spartě. Tehdy vedl béčko a já jako hráč áčka jsem jim chodil občas vypomáhat.

Reklama

Související témata: