Hlavní obsah

Slavia - Vlašim 3:1Slávisté se radují, Necid zase dává góly v Edenu a na laně jsou dva Jihoafričané

Aktualizováno

Navrátilec Tomáš Necid už zase dává góly za fotbalovou Slavii. Trefil se v obou zápasech na kondičním soustředění na Tenerife, ale to bylo vzhledem ke kvalitě místních soupeřů trochu mimo protokol. Svoji první trefu v Edenu zaznamenal v utkání s druholigovou Vlašimí, kterou sešívaní porazili 3:1. O další branky vítězů se postarali Nitrianský a Lička.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zimní posila Slavie Praha útočník Tomáš Necid.

Článek

Zatímco v minulých zápasech na promrzlé umělce odehrál jen první poločas, tentokrát Tomáš Necid zůstal na hřišti i po přestávce. A jako by kouč Koubek tušil, proč svému snajprovi větší porci na rozehrání nechá.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Slavia už vedla 2:1, když v 61. minutě Hrubý trefil břevno a Necid hlavou poslal míč do sítě. Byl to jeho první střelecký zápis na domácí půdě v Edenu, kam se po pěti letech vrátil na jarní hostování z CSKA Moskva.

Sestupem ohrožená Slavia má po podzimu nejhorší útok v Gambrinus lize, a tak se logicky upíná k tomu, že Necid překoná dlouhou herní pauzu zaviněnou vážným zraněním a bude zase kanonýrem, jakým ve službách mateřského klubu byl před svým odchodem do Ruska.

„Necka je hroťák, jakého jsme si představovali. Jen se všichni modlíme, ať je zdravý. Musí dohnat určitý herní deficit, ale v tréninku pracuje na víc než sto procent. Jsem si jistý, že jeho výkon se bude úměrně se zdravotním stavem zlepšovat," pevně doufá trenér Miroslav Koubek.

Další posily budou z Afriky

Navíc se těší na další dvě nové posily. Slavia je blízko příchodu jihoafrického levého obránce Keegana Ritchieho. Nominaci na soustředění do Turecka by pak mohl rozšířit další jeho krajan, stoper Roger da Costa.

Prvním na řadě je Ritchie. „Snažíme se finalizovat smlouvu s hráčem. Ústně jsme dohodnuti, ale čeká se, až Keegan podstoupí zdravotní a fyzické testy. Pokud vše dopadne dobře, tak podpisu nebude nic bránit. Momentálně vyřizujeme vízum, aby případně mohl příští týden odjet za týmem na herní soustředění do Turecka," objasnil sportovní ředitel Slavie Karol Kisel klubovému webu situaci kolem obránce z týmu Kaizer Chiefs.

Už od začátku soustředění by s týmem mohl být další jihoafrický obránce - stoper Roger da Costa. „Pracuje se na tom, aby se připojil k týmu v Turecku. Zatím by to bylo jen na jedenáctidenní testy, po soustředění by se rozhodlo, co bude dále," avizuje Kisel.

Přípravné fotbalové utkání:
Slavia Praha - Graffin Vlašim 3:1 (2:1)
Branky: 21. Nitrianský, 25. Lička, 61. Necid - 28. Jeřábek.
Sestava Slavie - I. poločas: Rakovan - Nitrianský, Souček, Škoda, Zmrhal - Lička, Piták - Vošahlík, Koreš, Juhar - Necid.
II. poločas: Černý - Dostál, Gecov, Neves, Tusjak - Hrubý, Zmrhal - Prošek, Bazal, Mensah - Necid (62. Vyhnal). Trenér Koubek.
Výsledky zbylých přípravných zápasů najdete zde.

Reklama