Hlavní obsah

Slavia se chystá na Pastoorovu premiéru, Šeterle odmítl roli kašpárka a dává Edenu sbohem

Praha

Turbulentní dny v Edenu zdaleka nekončí. Fotbalisté Slavie dnes v dohrávce 19. ligového kola nastoupí v Teplicích poprvé s holandským koučem Alexem Pastoorem na lavičce. Naopak na odchodu je generální ředitel Jaromír Šeterle, který nesouhlasí s odvoláním trenéra Miroslava Koubka. Zápas začíná v 18:15, vysílá Fanda a on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Šeterle skončí ve funkci generálního ředitele pražské Slavie.

Článek

Nechce být za kašpárka. Zatímco Jaromír Šeterle odjel minulý týden s rodinou na jarní prázdniny, Slavia za jeho zády vyhodila trenéra Miroslava Koubka. Sportovní ředitel Karol Kisel a jeho ruský poradce Igor Kornějev místo něj uvedli na lavičku Alexe Pastoora. Generální ředitel s touto rošádou zásadně nesouhlasí.

„Sdělil jsem předsedovi představenstva Adamu Řebíčkovi i vlastníkovi klubu Aleši Řebíčkovi, že s odvoláním trenéra Koubka absolutně nesouhlasím. Byl to krok po lidské stránce katastrofální, po věcné stránce špatný. Oznámil jsem jim, že z tohoto důvodu mám v úmyslu Slavii opustit," řekl Šeterle pro Aktuálně.cz.

Zásadní změny mají souviset s plánovaným příchodem ruského investora, proto se již od konce minulého roku začal v klubu rozhlížet Kornějev.

Odveta za podzimních 0:7

Zápas na Stínadlech má každopádně pikantní souvislosti. Teplice na podzim rozstřílely Slavii na jejím hřišti 7:0. A sešívaní se jim jedou revanšovat s novým trenérem, který chce zůstat věrný holandské škole a ordinovat mužstvu ofenzivní fotbal.

„O výsledku podzimního vzájemného zápasu jsem samozřejmě informován. Ale to je historie a proti ní už nemůžeme udělat nic. Naopak budoucnost ovlivnit můžeme a na to jsme se zaměřili," vyhlásil Pastoor. „Viděl jsem ten zápas a sledoval i jiná utkání Teplic. Je to silný tým s kvalitními hráči, ale viděl jsem několik možností, které bychom chtěli využít, abychom získali body," troufá si nový trenér Slavie.

Čontofalský si změnu pochvaluje

Mužstvo muselo vstřebat bleskovou změnu. „Mám z toho výborný pocit. Už jsem měl možnost potkat se v minulosti s holandskou trenérskou školou. Vím, jak holandští trenéři přemýšlejí. Jsou velmi pozitivní, což se snaží přenést i na mužstvo. A už je to v kabině vidět," nechal se slyšet brankář Kamil Čontofalský.

„Trenér má svou vizi a snaží se jí za každou cenu držet," dodal gólman.

Chudák Koubek, jako by ani netahal slávisty z nejhoršího...

Reklama

Související témata: