Hlavní obsah

Nečekané problémy na tiskovce. To pivo dejte pryč, mračil se muslimský fotbalista

Víra stanovuje pevná pravidla. Obránce Valencie Shkodran Mustafi se na tiskové konferenci snažil prezentovat jako veskrze zásadový mladý muž. Nakonec ale německý reprezentant hájící barvy španělského klubu přece jen ustoupil, ale dělal poněkud nevlídné obličeje.

Incident Mustafiho s pivem

 
Článek

Není třeba příliš připomínat, že muslimové se vyhýbají alkoholu. Ale Mustafi to vzal se vším všudy. Vadila mu už jen lahev piva, coby sponzora klubu, která stála při tiskové konferenci na stole. „Můžete to dát někam dál? Nechci pivo," odstrkoval lahev. Radši ani pokušení...

Pracovník tiskového oddělení Valencie přišel s přesvědčováním, že to se prostě musí. Že není vyhnutí. Když sponzor platí, i náboženství a zásady jdou stranou. A vskutku šly. Tisková konference s hráčem k ligovému utkání s Málagou mohla začít. Otrávenějšího fotbalistu byste v danou chvíli ovšem hledali jen těžko. "Jednou tě zabiju," zažertoval Mustafi směrem k muži v saku.

Třiadvacetiletý obránce je rodákem z Německa, ale jeho albánská rodina pochází z makedonského Gostivaru. Jako obrovský talent byl nepřehlédnutelný už v mládežnických kategoriích. Za Německo v nich odehrál více než 60 zápasů a v zemi našich sousedů se vypracoval až do národního A-týmu. Byl jeho členem i loni na MS. Hrával za Sampdorii, od loňska je jedním z klíčových mužů defenzívy Valencie, která je v lize devátá.

Reklama

Související témata: