Hlavní obsah

Slovák Škrtel odmítá kritiku obrany Liverpoolu. Chce si spravit chuť výhrou nad Realem

Liverpool

Hra fotbalistů Liverpoolu i přes vítězství v nedělním duelu proti Queens Park Rangers 3:2 budí u fanoušků rozpaky. Hodně kritiky se snáší na výkon obranné čtveřice, což se nelíbí stoperovi Martinu Škrtelovi.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Liverpoolský záložník Philippe Coutinho slaví se Stevenem Gerrardem gól proti Queens Park Rangers.

Článek

Právě v duelu s Rangers na Loftus Road nadělal Liverpool v defenzivě mraky chyb, což ale podle slovenského fotbalisty není jen věcí defenzivní formace či brankáře Simona Mignoleta.

„Nejsnazší je vždycky tohle hodit na obránce nebo gólmana. Už jsem říkal dříve, že bránění není jen věcí obranné čtveřice, je to o celém týmu. Útočíme spolu a bráníme také spolu. Ale samozřejmě víme, že proti QPR to nebylo dobré, budeme se snažit o zlepšení," vysvětloval Škrtel.

Obrana Reds inkasovala v osmi ligových zápasech dvanáct gólů. Naposledy udržela čisté konto na konci srpna proti Tottenhamu (3:0).

Trefí se Ronaldo konečně na Anfield Road?

Šanci na nápravu má Liverpool už ve středu, kdy Škrtela a spol. řádně prověří v Lize mistrů Real Madrid. Obhájce trofeje sice dorazí na Merseyside bez zraněného Garetha Balea, ale i tak zůstává ofenziva hostů s Cristianem Ronaldem a Jamesem Rodriguezem značnou hrozbou.

„Každý zápas má jiný příběh. Možná budeme šťastní s Realem za bod, možná to bude naopak zklamání. Teď ale myslíme jen na zisk všech tří bodů. Určitě chceme postoupit ze skupiny. Kvůli těmhle zápasům fotbal hrajeme, Liga mistrů je nejlepší soutěž na světě," burcoval Škrtel před středečním duelem.

Jisté obavy před zápasem s posledním vítězem Champions League neskrýval Škrtelův parťák ze stoperské dvojice Dejan Lovren, jenž byl výkonem svého týmu proti QPR rozladěn.

„Byl jsem rád, že ten zápas už byl za námi. Kdyby se hrálo ještě minutu, skončilo by to 3:3. Poprvé v kariéře se mi stalo, že jsem po vítězství nebyl šťastný, protože jsme hráli špatně," komentoval Chorvat duel na Loftus Road, který hosté vyhráli díky vlastnímu gólu v nastavení.

Proti Realu budeme mnohem lepší, varuje Lovren

„Proti Realu Madrid musíme ukázat mnohem víc. Víme, jaké hráče mají. Potřebujeme se připravit trochu jinak. Určitě ale budeme hrát ve středu úplně odlišně než v neděli. To si buďte jisti. Budeme mnohem lepší," ujišťoval Lovren.

Největší hrozbou pro anglický tým bude nepochybně představovat Cristiano Ronaldo, jenž v posledních deseti zápasech za klub a reprezentaci nasázel osmnáct gólů.

Nicméně jistou útěchou může pro Liverpool být fakt, že Ronaldo na Anfield Road ještě nikdy neskóroval, přestože strávil šest let v konkurenčním Manchesteru United a na stadiónu Liverpoolu nastoupil pětkrát.

Jak dopadne středeční zápas fotbalové Ligy mistrů mezi Liverpoolem a Realem Madrid?
Vyhraje Liverpool
21 %
Utkání skončí nerozhodně
5,5 %
Zvítězí Real
73,5 %
Celkem hlasovalo 965 čtenářů.

Reklama

Související témata: