Hlavní obsah

I kdyby šel míč do brány, možná bych na něj dosáhl, říkal Čech po penaltě. Zkomplikoval si přestup?

Londýn/Praha

Chybu neudělal, může ho těšit čisté konto. Navíc byl gólman Petr Čech u nejvyšší výhry fotbalistů Chelsea v Lize mistrů v historii. Šestigólovou nadílku si z Londýna odvezl Maribor, který nevyužil ani možnost korekce děsivého skóre. Ibraimi trefil tyč.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Petr Čech (vlevo) a jeho spoluhráč z Chelsea Filipe Luis.

Článek

„Stranu jsem vystihl, ale na míč jsem si nesáhl. Měl jsem ruce dost blízko u tyče, a kdyby šel balón do brány, možná bych na něj dosáhl,“ komentoval Čech na svých webových stránkách moment z 64. minuty, kdy jeho vedl už 4:0. A kráčel k historické výhře.

„Je pěkné, že jsme vytvořili nový rekord. Byl to důležitý zápas a my jsme po remíze se Schalke v úvodním kole (a výhře na hřišti Sportingu) chtěli znovu zabodovat naplno, abychom měli klid. Chceme postoupit co nejdřív a ne se prát do posledního kola,“ sdělil též Čech.

V bráně se objevil poněkud překvapivě. Courtois zůstal na lavičce, s čímž se na rozdíl od jiných změn v sestavě příliš nepočítalo. Na téma svého dalšího působení pod koučem Mourinhem Čech neuvedl nic, s anglickými novináři po zápase nehovořil.

Start proti Mariboru mu může zkomplikovat případnou změnu dresu v zimě. Jen těžko by odešel do některého z dalších velkoklubů působících v LM (spekuluje se o zájmu Realu). Hráč v ní totiž nesmí nastoupit za dva různé celky během jedné sezóny. Zájem o v LM nevyužitelného Čecha by mohl pominout. V Anglii se spekuluje, že Mourinho si takhle českého brankáře pojistil i pro jaro.

Čech si tak připsal teprve třetí start ve dvanáctém soutěžním utkání Chelsea v nové sezóně. Chytal zatím jen v duelu Ligového poháru s Boltonem a před časem i 66 minut utkání s Arsenalem, v němž se zranil Belgičan Thibaut Courtois. Už je fit, ale v úterý zůstal na lavičce.

Bezchybné od nás všech, liboval si

Mohl sledovat, kterak Čech čelil třem střelám na bránu, celkem Maribor vyslal devět pokusů. Český gólman na svém webu dal najevo spokojenost s výkonem svým i celého týmu. „Vysoko jsme vyhráli, mám čisté konto. Oni měli i přes tu vysokou porážku poměrně dost střel a zvládl jsem to v pohodě. Byl to bezchybný výkon nás všech,“ liboval si. „Výsledek napovídá, že to byla jednoznačná záležitost, ale Maribor hrál slušně. Jen moc otevřeli hru,“ hodnotil dále dění na hrací ploše.

Přiznal, že jej zaskočily kanonády i na jiných stadiónech. Celkem padlo na osmi stadiónech 40 gólů, což je druhý nejvyšší počet za jeden den Ligy mistrů. Více se střelci činili jen 1. října 1997 (44 branek). „Když jsem po konci našeho zápasu viděl na tabuli svítit výsledky 6:0, 4:3, 0:7, 1:7, hned jsem si říkal, že to je obdivuhodné číslo. Pro neutrálního fanouška je to super, pro příznivce těch týmů, které dostaly příděl, už je to asi trochu horší,“ dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články