Hlavní obsah

Rekord bude, to se nebojím, říkal Ronaldo. Těšilo ho, že zlomil liverpoolské prokletí

Liverpool/Praha

K rekordu se zase o gól přiblížil, mohl ho už i přinejmenším vyrovnat, ale spokojen byl, i když se mu to nezdařilo. Cristiano Ronaldo patřil mezi klíčové postavy bitvy Realu Madrid na hřišti Liverpoolu, kde Bílý balet vyhrál 3:0. Za Raúlovými 71 trefami v Lize mistrů Ronaldo zaostává už jen o jednu jedinou. Pouze o gól za ním je ale barcelonský Lionel Messi.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fotbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo (vlevo) se raduje z gólu do sítě Liverpoolu v utkání Ligy mistrů.

Článek

„Rekord důležitý není, hlavní je, že jsme hráli dobře,“ oddechl si Ronaldo po boji s obávaným sokem, kterého devětadvacetiletý kanonýr dobře poznal už v letech 2003 až 2009, kdy oblékal dres Manchesteru United.

„Nikdy jsem tu nedal gól,“ pravil dále pro klubové stránky Ronaldo, který tentokrát ve 23. minutě otevřel skóre. Měl i několik šancí k vyrovnání rekordu, ale buď pálil vedle, nebo ho vychytal domácí brankář Simon Mignolet.

Neúspěšnou sérii proti Liverpoolu nezlomil jen Ronaldo, ale i Real. Obhájce trofeje v LM teprve na čtvrtý pokus ve vzájemných zápasech poprvé skóroval i vyhrál. „Cítím se dobře. Před zápasem jsme věděli, že na Anfield Road proti Liverpoolu to bývá těžké, ale hráli jsme fantasticky, hlavně v první půli,“ hodnotil dále Ronaldo.

Když došlo na jeho střídání v 75. minutě, publikum dosud spíše pískající ocenilo eso soupeře aplausem. „To je něco jiného než ve Španělsku. Tleskali také, když se trefil Benzema,“ všiml si Ronaldo.

Proti Messimu nehraje

Na hřišti vydržel o pár minut déle než o den dříve jeho barcelonský rival Lionel Messi v utkání s Ajaxem. Jejich porovnávání dostane s příchodem velké sobotní bitvy na intenzitě.

„Já nehraju proti Messimu, ale proti Barceloně. Bude to pro nás těžký zápas, soupeř má formu,“ obracel Ronaldo pozornost k domácí soutěži a proslulému El Clásiku. V základní skupině LM už toho pro jeho tým není mnoho k řešení. Vyřazovací fázi má na dosah, spolu s Bayernem a Dortmundem udržel po třech zápasech základní fáze stoprocentní bilanci devíti bodů. „Postup je tak ze 75 procent hotový," dodal Ronaldo.

Reklama

Související témata: