Hlavní obsah

Robben, Messi a Vaclík. Český brankář se v ideální sestavě Ligy mistrů objevil po boku hvězd

Praha

Jak se zdá, Petru Čechovi roste znamenitá konkurence také v reprezentačním dresu. Na pozici prvního brankáře pod Pavlem Vrbou se cpe pětadvacetiletý Tomáš Vaclík. Toho server goal.com zvolil nejlepším brankářem základních skupin Ligy mistrů. Ostravský rodák se tak ocitl po boku takových hvězd, jako jsou barcelonský útočník Lionel Messi či ofenzivní hráč Bayernu Mnichov Arjen Robben, kteří byli do ankety taktéž vybráni.

Foto: Phil Noble, Reuters

Brankář Basileje Tomáš Vaclík (na zemi) zastavuje šanci pronikajícího záložníka Liverpoolu Raheema Sterlinga (vlevo).

Článek

„Když švýcarský šampión prohrál s Realem 1:5, vypadal postup (pro Basilej) velmi nepravděpodobně," připomněl server vysokou porážku švýcarského celku v úvodním utkání základní skupiny B. „Ale Tomáš Vaclík pomohl Basileji vývoj skupiny otočit. V šesti odchytaných zápasech musel zasahovat nejčastěji (27 zákroků) ze všech brankářů týmů, kterým se podařilo postoupit," vysvětloval svou volbu populární server.

Nejdůležitější se v postupových propočtech ukázala úspěšná konfrontace Basileje s Liverpoolem. Tým, v jehož základní sestavě pravidelně nastupuje taktéž stoper Marek Suchý, v domácím zápase dokázal slavný anglický celek zdolat 1:0, v odvetě pak remizoval 1:1. „Svou špičkovou úroveň Vaclík prokázal v obou zápasech proti Liverpoolu, v nichž předvedl rozhodující zákroky," dodal goal.com.

Server zabývající se výhradně fotbalem zařadil do své vyvolené jedenáctky i některé celosvětové hvězdy. Největšími z nich jsou bezesporu útočník Barcelony Lionel Messi či záložník Bayernu Mnichov Arjen Robben. V anketě se objevili dva zástupci Chelsea - John Terry a Nemanja Matič - a dva fotbalisté Atlétika Madrid Juanfran a Koke.

Ideální jedenáctku pak doplňují obránce Realu Marcelo, Aymen Abdennour z Monaka, Yacine Brahimi z Porta a útočník Šachtaru Luiz Adriano.

Kdo by měl v reprezentaci být brankářem číslo jedna?
Petr Čech
30,4 %
Tomáš Vaclík
69,6 %
Celkem hlasovalo 10175 čtenářů.

Reklama

Související témata: