Hlavní obsah

Jsme lepší tým, než jsme předvedli, mrzelo trenéra Maccabi

Fotbalisté Maccabi Tel Aviv podle jejich trenéra Slaviši Jokanoviče nepředvedli v úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů s Plzní výkon, na který je od nich zvyklý. Kouč konstatoval, že jeho svěřenci při prohře 1:2 neplnili udělené pokyny.

Foto: Profimedia.cz

Zachmuřený trenér fotbalistů Maccabi Slaviša Jokanovič.

Článek
Fotogalerie

"Někteří hráči jsou zvyklí na určitý systém hry, který ale na evropské zápasy nestačí. Někteří neposlouchali mé příkazy a dělali to, na co jsou zvyklí, místo toho, co by dělat měli. Proto jsem v poločase dvakrát střídal, protože nemám rád, když někdo maká a jiný ne," vysvětlil stažení útočníka Edena Ben Basata a záložníka Dora Michy.

"Nemůžeme být vůbec spokojeni. Jsme lepší tým, než jsme předvedli. Pustili jsme Plzeň do dvou šancí, dostali dva góly a pak jsme to měli hrozně těžké. Udělali jsme změny, zlepšili jsme se a nebyli jsme daleko od vyrovnání, ale nestačilo to," dodal.

Ví, že teď čeká Maccabi náročná odveta v Plzni. "Budeme muset vyhrát na hřišti soupeře, a to ne jen tak nějakého. Budeme to mít těžké, ale nevzdáváme se," řekl. "Je možné postoupit, je to fotbal. Vstřelený gól nám dal šanci. Musíme ale být odvážní, předvést lepší výkon a využít našich příležitostí."

To izraelští novináři už Maccabi příliš nevěří. I oni si během poločasu stěžovali na odevzdaný výkon některých hráčů a dušovali se, že to není obvyklý výkon Maccabi. "Pokud se jim nepodaří v odvetě zázrak, tak Liga mistrů pro ně skončí," uvedla na svém webu televizní stanice Sport 5.

"Plzeň zlikvidovala naděje telavivského týmu. Úterní zápas měl být prvním opravdovým testem sezóny a skončil velmi špatně," napsal list The Jerusalem Post. Maccabi ve 2. předkole LM vyřadilo maltský Hibernians po výsledcích 1:2 a 5:1 a Jokanovič před utkáním s Plzní řekl, že mužstvo musí hrát lépe. "To ale bylo jenom toužebné přání," konstatoval list.

Postoupí Plzeň přes Maccabi Tel Aviv do play off Ligy mistrů?
Ano
93 %
Ne
7 %
Celkem hlasovalo 12252 čtenářů.

Reklama

Související témata: