Hlavní obsah

Sparťan Zabavník stále věří v postup do Ligy mistrů

Zatím největší zimní posilou mistrovské Sparty je slovenský obránce Radoslav Zabavník. Pětadvacetiletého fotbalistu získala Sparta z bulharského celku CSKA Sofia, Zabavník podepsal na Letné smlouvu na 2,5 roku. Na pondělním setkání s novináři byl slovenský reprezentant plný optimismu. "Stále věřím, že se Spartou stále ještě můžeme postoupit do Ligy mistrů," řekl.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Radoslav Zabavník

Článek

Co rozhodlo o vašem příchodu do Sparty?

Hlavně to, že mě pan trenér Griga asi před třemi měsíci oslovil, zda bych měl zájem do Sparty jít. Souhlasil jsem, dohodly se i kluby a se Spartou jsem podepsal dvouapůlletou smlouvu. S trenérem se znám z mládežnické reprezentace do jednadvaceti let. Pan Griga měl zájem mě získat už do Dubnice, ale já jsem přestoupil do Žiliny. Jsem moc rád, že jsme se teď sešli ve Spartě.

Co od angažmá čekáte? Spartě se na podzim nedařilo...

Čekám, že se Spartou budeme hrát o titul a evropské poháry. Nemáme velkou bodovou ztrátu. Věřím, že na podzim budeme hrát Pohár UEFA. Ale ani Liga mistrů ještě není ztracená. Doufám, že budeme vyhrávat a půjdeme nahoru.

Bude hrát Sparta příští rok Ligu mistrů?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Psalo se i o nabídkách větších klubů, zájem o vás údajně měl Feyenoord Rotterdam nebo ruské kluby Zenit Petrohrad a Lokomotiv Moskva...

Na stole nebyla žádná konkrétní nabídka, kdo by chtěl zaplatit odstupné a do Ruska se mi moc nechtělo. Každý asi počítal, že v létě odejdu jako volný hráč. Chtěl jsem ze Sofie odejít v dobrém a nakonec to dobře dopadlo.

Je pro vás Sparta víc než CSKA Sofie?

Sparta patří mezi kluby, o kterých se píše a mluví. Podobné to je i v Sofii, kde s klubem hodně žijí fanoušci. Sparta má ale bohatší historii.

Letenský klub měl na podzim obrovské problémy v obraně. Můžete hrát na všech místech v defenzívě?

Ano, je to tak. Hrál jsem už na každé pozici v obraně. V Sofii uprostřed, jak jste koneckonců viděli na Slavii. Nemám ale problém hrát i jinde. Nejvíc mi ale sedí hrát zprava.

Kdo ze Slováků ve Spartě je váš nejlepší kamarád?

Míšu Haneka znám dobře z mládežnických kategorií, hráli jsme spolu v jednadvacítce i ve výběru do osmnácti let. Kajo Kisela i Maťo Petráše znám z reprezentace, Tomáše Kóňu jsem poznal teď v Praze.

Máte tričko s číslem osm, víte, kdo ji naposledy ve Spartě nosil?

Karel Poborský, ale zatím nevím, s jakým číslem budu hrát. Kustod mi ráno na testy dal osmičku, že je prý volná. Osmičku jsem měl i v Žilině, tak uvidíme.

Jaký byl váš program v Praze?

Do Prahy jsem přijel až včera večer, takže jsem se stihl jen vyspat a ubytovat na hotelu.

Jak se cítíte v pozici největší prozatímní posily Sparty?

Je to zajímavý pocit, Sparta ale možná ještě do konce ledna sežene kvalitnější posily. Věřím, že budu pro Spartu kvalitní posilou.

Nemáte strach, že když se Spartě nebude dařit, mohla by být ohrožená vaše pozice v reprezentaci?

Když budu zdravý a bude forma, tak pak záleží na trenéru Galisovi. Přišel jsem Spartě pomoct a jsem optimistou.

Reklama

Související témata: