Hlavní obsah

Slavia chce zakončit sezónu na pohárové příčce

PRAHA

Stejně jako městský rival Sparta zahájila ve středu zimní přípravu Slavia Praha. V tabulce Gambrinus ligy třetí celek absolvuje ve čtvrtek fyzické testy na FTVS, pak odjede na soustředění do Špindlerova Mlýna. "Chceme skončit na pohárové příčce," přiblížil ambice Slavie trenér Karel Jarolím.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Trenér fotbalistů Slavie Praha Karel Jarolím

Článek

Přípravu nastoupilo sedmadvacet fotbalistů, včetně tří hráčů z B-týmu a dorostence Tomáše Pekharta. Z hostování v druholigovém Xaverově se vrátil záložník David Kalivoda. Kádr sešívaných opustil Martin Zbončák, který by měl údajně na jaře působit v Mostu nebo Mladé Boleslavi.

"Martinovi jsme oznámili, že s ním do přípravy nepočítáme. Přes svého manažera si hledá nové působiště. Neprovedl nic, ale kabina není nafukovací," uvedl slávistický manažer Lubomír Puček. "Odejít by měl ještě Martin Černoch a Victorino," doplnil trenér Karel Jarolím.

Victorino prchl z Česka

S Victorinem se klub nerozloučil v nejlepším. "Victorino se zranil a bez našeho svolení opustil republiku. Chtěli jsme s ním jednat a vše vyřešit nějakou pokutou. Ale neměli jsme možnost, byl už pryč. Zasekl se a nechal se slyšet, že už se k nám nevrátí. Nevrátil ani klíče od služebního bytu a auta. Na základě tohohle jsme jej nezařadili do přípravy," řekl Puček.

O tom, kde Victorino byl, se klub dozvídal až s odstupem od manažerů. "Asi byl ve Španělsku, jak jsme se dozvěděli od pana Zíky. Byt a auto pak vrátil přes svého manažera," vysvětlil Lubomír Puček.

Šanci dostanou mladí

"Dali jsme šanci mladým hráčům, do přípravy jsme zapojili i hráče z B-týmu a z dorostu. Probíhají další jednání o posilách, ale bavit se o jménech by bylo předčasné," řekl Puček.

Zimní přípravu zahájí tým hrubou fyzickou přípravu na horách, pak už začne ladění formy na zápas Poháru UEFA s italským Palermem. "Po soustředění ve Špindlerově Mlýně  se pak zaměříme na to, abychom se dostali do herní formy, protože start nebude jednoduchý. Zahajujeme Pohár UEFA ještě před ligou a chceme být už na Palermo dobře připravení. Tak, abychom přešli do dalšího kola. To by byl obrovský úspěch, čekali by nás soupeři jako například Schalke. O to větší je motivace do přípravného období. Máme i dobře rozjetou ligovou soutěž i pohár, chceme uspět na všech frontách - hodláme vyhrát všechno, co se dá," má náročné cíle Karel Jarolím.

S vážnou tváří už kouč doplnil. "Mluvit o titulu, když máme osm bodů ztrátu na Liberec, by bylo odvážné. Ale i Liberec může zaváhat. Jako nejreálnější vypadá výhra v ligovém poháru."

Prioritou posílení útoku

Boje v domácím poháru, v Poháru UEFA i v lize budou náročné pro klíčové hráče. I proto chtějí slávisté své řady vyztužit. "Stále probíhají jednání o posilách. Když dopadnou dobře, budu pochopitelně spokojenější. Bylo by dobré mít osmnáct kvalitních hráčů. Chtěli bychom ale hlavně posílit útok," popsal cíle Slavie Karel Jarolím, přestože Pražané měli v podzimní části nejlepší ofenzívu v soutěži.

Jarolím zhodnotil i vyhlídky svého celku. "Šanci na titul máme, ale Liberec má osm bodů náskok. Každého jeho zaváhání ale chceme využít. Musíme se ale také dívat na Teplice, které jsou také před námi. Chceme se umístit na pohárové příčce, něco jiného by bylo neúspěchem," nechal se slyšet Karel Jarolím.

Slávisty čeká první soutěžní utkání už 16. února, v úvodním zápase Poháru UEFA s Palermem se budou moct sešívaní přesvědčit, jakou mají formu před startem domácí nejvyšší soutěže s Jabloncem 19. února.

Program zimní přípravy Slavie
4. lednazahájení přípravy
5. lednatesty na FTVS
7.-13. lednasoustředění ve Špindlerově Mlýně
23.-28. lednaArcadia Cup
1. únorapřátelský zápas s Xaverovem
4. únorapřátelský zápas s Ružomberokem
8. únorapřátelské utkání (soupeř bude upřesněn)
16. únoraPohár UEFA - FC Palermo
19. únoraGambrinus liga - Jablonec

Reklama

Související témata: