Hlavní obsah

Sparta souhlasí s odchodem Zelenky do Manisasporu

PRAHA

Vedení fotbalové Sparty Praha se ve středu domluvilo s funkcionáři Vestelu Manisaspor na přestupu záložníka Lukáše Zelenky. Šestadvacetiletý fotbalista přestoupí v nejbližších dnech do Turecka za předpokladu, že bude spokojen s podmínkami v místě nového působiště.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Lukáš Zelenka v dresu Sparty.

Článek

O Zelenkově odchodu do Turecka se jedná dva týdny, fotbalista se na podmínkách svého kontraktu domluvil již v závěru roku, ale čekalo se na dohodu obou klubů. Fotbalista dnes už odletěl do Turecka, kde po prohlídce životních podmínek a zdravotních testech zřejmě podepíše kontrakt na tři a půl roku.

Tvořivý záložník byl podle všeho s obhlídkou prostředí velmi spokojený, proto prý nic nebrání podpisu kontraktu. "Byli jsme se podívat v Izmiru, kde by Lukáš měl bydlet v luxusní vile s velkým pozemkem. Všechno tady je na velmi vysoké úrovni," řekl ČTK hráčův manažer Pavel Zíka.

Šestadvacetiletý Zelenka je sparťanským odchovancem, který se na Letnou vrátil po belgickém angažmá před čtyřmi lety. Mistr Evropy do jednadvaceti let z roku 2002 se v loňském roce probojoval poprvé také do reprezentačního áčka.

Reklama

Související témata: