Hlavní obsah

Sparta nedohrála přípravu s Doněckem

Nedělní přípravný zápas fotbalistů pražské Sparty a Šachtaru Doněck ve španělském El Saleru zůstal nedohrán. Skončil za bezbrankového stavu v 72. minutě, když byl vyloučen Brazilec Brandao za urážky rozhodčího. Trenér Šachtaru Mircea Lucescu se rozzlobil, stáhl svůj tým ze hřiště a chtěl se se Spartou domluvit, ať se duel dohraje bez rozhodčích. To Grigův tým odmítl.

Článek

Dres Sparty dnes po osmi letech znovu oblékl obránce Tomáš Řepka, který přišel z West Hamu. Bláznivý závěr utkání pořádně zaskočil i zkušeného stopera ostříleného bitvami v reprezentaci, italské Serii A či anglické Premier League. "To jsem ještě nezažil. Běžel jsem za ním, ať neblbne. Ale sudí rychle pochopili situaci a zmizeli, takže už to nešlo dohrát," citovaly Řepku internetové stránky klubu.

Řepkou vedená obrana neinkasovala, navíc se Řepka po Šimákově centru dostal ke střele. Jeho volej, mířící k tyči, ale brankář Šachtaru kryl. Řepkův výkon potěšil i kouče Sparty Stanislava Grigu. "Je to přesně to, co nám chybělo. Dokáže zařvat, je jistý v soubojích. Musíme mluvit v obraně, a to Tomáš zvládá perfektně, ale nechci z toho teď dělat nějaké velké závěry," uvedl Griga.

Ani Řepka svůj výkon nijak přeceňovat nechtěl. Bez potíží prý zvládl přesun na post stopera, v Anglii v posledních týdnech nastupoval jako pravý bek. "Rychle jsem se přeorientoval, nedělalo mi to žádný problém. Soustředil jsem se především na pokyny trenéra. Bylo hodně důležité dobře odstartovat, a to se myslím povedlo," prohlásil Řepka.

Menší komplikací komunikace

Jedinou menší komplikací pro Řepku byla komunikace s novými spoluhráči. "Spíš mám potíže zapamatovat si jména a přezdívky spoluhráčů, protože já při hře hodně komunikuji a je to pro mě důležité. Znal jsem vlastně jen Jardu Blažka, Martina Haška, Sivoka a z televize Honzu Šimáka," líčil Řepka.

Jan Laštůvka tentokrát v brance ukrajinského týmu chyběl, zato stoper Tomáš Hübschman odehrál plný počet minut. Sparta přišla po půlhodině hry o záložníka Herzána, jemuž soupeř tvrdým zákrokem zranil levé koleno. "Zraněného hráče máme my, takže Šachtar nemá důvod být ublížený," zastal se ještě rozhodčích Griga.

Sparta Praha - Šachtar Doněck 0:0
Sestava Sparty: Grigar - Petráš, Řepka, Hanek, Loučka - Šimák, Hašek, Herzán (32. Kóňa) - Jeslínek, Kolář, Slepička. Trenér: Griga.

Reklama

Související témata: