Hlavní obsah

Miss Euro 2008 se stala studentka z Havířova

RUST

Dvaadvacetiletá Dominika Hužvárová z Havířova se stala nejkrásnější ženou nadcházejícího evropského šampionátu v kopané. Česká studentka byla v noci na neděli vyhlášena Miss EM 2008 v bádensko-württemberském Rustu a získala cenu 5000 eur (asi 120 000 korun). Jako oficiální miss šampionátu bude vystupovat při různých zápasech Eura, uvedla agentura DPA.

Dominika Hužvárová

Článek

"Jsem šťastná a jsem pyšná na to, že mohu Euru propůjčit svůj obličej. Fotbal je vzrušující sport," řekla Hužvárová podle internetového serveru Earthtimes. Dodala, že má slabost jak pro dovednosti, tak pro schopnosti českých fotbalistů. "Češi taky vypadají dobře v kraťasech," upozornila.

Hužvárová zvítězila nad ostatními 15 kandidátkami ze zemí, které se mistrovství účastní. Stříbro v soutěži krásy získala Turkyně Filiz Heilmannová, třetí německá studentka s řeckými kořeny Mariola Shanabajová. Kandidátky musely být narozeny v zemi, kterou reprezentují, nebo prokázat odpovídající státní občanství. Deseti členům poroty se předvedly v dresu svého národního fotbalového mužstva, ve večerních šatech a v plavkách. Šestnáct finalistek soutěže bylo vybráno z 1200 dívek.

Reklama

Související témata: