Hlavní obsah

Příliš kruté, naříkal Pivarník po výprasku v Teplicích. Klokany štvala nepotrestaná ztráta Brabce

Teplice

Budili respekt. Fotbalisté Bohemians 1905 před sobotním vystoupením v Teplicích získali ve čtyřech zápasech devět bodů a v tabulce se vyhoupli před ambiciózní Severočechy. Jenže místo navýšení bodového skóre přišla ledová sprcha. Klokani v sobotním večeru tahali za kratší konec. Teplice zvítězily 4:1 a hosté mohli ještě děkovat brankáři Švengrovi, že další vyložené šance pochytal. Rozdíl mohl být mnohem drsnější.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zraněný obránce Bohemians Erich Brabec je odnášen z hřiště. Uprostřed vlevo je obránce Bohemians Lukáš Pauschek, uprostřed vpravo teplický záložník Ivo Táborský.

Článek

„Výsledek je krutý. Domácí hráli dobře, byli nebezpeční a současně nadmíru efektivní. Chtěli jsme eliminovat aktivitu Teplic v úvodu zápasu, což se podařilo. Ale dostali jsme tři góly z hranice velkého vápna," posteskl si Roman Pivarník, trenér Bohemians 1905.

Právě rána Ljevakoviče ve dvaačtyřicáté minutě zpoza velkého vápna načala demolici jeho družiny. „V daném prostoru jsme měli hráče, jenže byli od teplického záložníka příliš daleko. A domácí hráč trefil balón dobře k tyči," lamentoval nad zřejmě klíčovou situací zápasu Pivarník.

Rozhodl gól do šatny

„Teplice byly důraznější, bojovnější. Rozhodujícím okamžikem byl gól do šatny. Kdybychom těsně před přestávkou neinkasovali, možná jsme mohli pomýšlet na lepší výsledek. Ale když jsme při jednobrankovém manku následně inkasovali rychle druhý gól, dostali se Tepličtí na koně. Začali jsme trošku hrát až po čtvrté brance, což bylo pochopitelně pozdě," litoval kapitán Bohemians 1905 Josef Jindřišek

Mahmutovič totiž z malého vápna trknul hlavou míč do sítě a Pražané už se nezmátořili. Následně inkasovali v rychlém sledu další dvě branky. „A obě z hranice velkého vápna. Nebyli jsme totiž při bránění kompaktní v záložní řadě, což nás trápilo vlastně celý zápas," přemítal Pivarník. „Snažili jsme se aktivně hrát do ofenzivy, ale defenziva z pohledu zálohy nám nefungovala jako v předešlých zápasech," věděl Pivarník. „V prostorech, z nichž jsme inkasovali třetí i čtvrtý gól, měli být defenzivní záložníci. Ve své podstatě tam byli, jenže znovu příliš daleko od protihráčů," káral svěřence Pivarník.

Měl být Salami vyloučený?

Nechtěl pitvat, zda mohl mít zápas jiný vývoj, kdyby sudí hned ve třetí minutě po ostrém souboji Salamiho s Brabcem vyloučil domácího záložníka. Zatímco zkušený stoper Bohemians 1905 musel se zraněnými žebry do nemocnice, teplický středopolař viděl žlutou kartu a v dalším průběhu se podílel na potupně Pražanů.

„Myslím, že noha Salamiho byla ve výšce hrudi. Jednalo se o šlapák, navíc bez balónu, do žeber. O jiných situacích v zápase lze diskutovat, o této myslím diskutovat nemá smysl," naznačil jasně trenér Bohemians 1905, že jeho tým měl získat převahu jednoho muže v poli. „Ale nejsem pravidlový expert ," usmál se hořce Pivarník.

„Bylo hodně patrné, že nám Brabec chybí. Sudí určitě mohl dát červenou kartu, domácí hráč vůbec nešel do balónu," zlobil se i kapitán Bohemians 1905 Jindřišek. Když se spoluhráči mířil po utkání do šatny, už na ně čekal Erich Brabec, který stačil podstoupit všechna vyšetření v nemocnici. „Nic zlomeného nemám, ale bolest v oblasti žeber je veliká," vyprávěl sedmatřicetiletý borec.

Situaci viděl jednoznačně. „Odehrál jsem balón a najednou dostal ránu. Nevěděl jsem, co se děje. Od první chvíle jsem tušil, že nebudu schopný pokračovat. Sudí podle mého nevyloučil Salamiho, protože kompenzoval situaci z druhé minuty, kdy mohl proti nám písknout penaltu a my bychom nemohli říct ani popel," krčil rameny Brabec.

Reklama

Související témata: