Hlavní obsah

Reprezentace přivítá Lotyšsko v Edenu, možná i s Kopicem

Aktualizováno

Česká fotbalová reprezentace sehraje březnový domácí zápas evropské kvalifikace s Lotyšskem v pražském Edenu. Na stadiónu Slavie se tým Pavla Vrby v bojích o EURO 2016 představí poprvé. Vstupenky se začnou prodávat v sobotu. Kouč stabilizoval základní sestavu a neplánuje, že by po zimní přestávce došlo v týmu k výraznějším změnám.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští fotbalisté slaví vítězství nad Islandem.

Článek

Národní mužstvo, které po čtyřech výhrách vede kvalifikační skupinu, v září začalo proti Nizozemsku na pražské Letné, listopadové domácí utkání s Islandem hostila Plzeň. V Edenu se čeští fotbalisté představí po roce, naposledy tam v březnu při Vrbově premiéře remizovali v přípravě s Norskem 2:2.

"Těšíme se na to, že nám fanoušci v Edenu zase vytvoří fantastickou atmosféru. Takovou, jaké jsme měli na Letné proti Nizozemsku a naposledy proti Islandu v Plzni," říká trenér Vrba.

Utkání s Lotyšskem se odehraje 28. března od 18:00. Je tedy ošidné, v jaké formě hráči po zimní přestávce dorazí, jak vytížení ve svých klubech budou. Aby pak Vrba nemusel zase začínat tak trochu od začátku.

Šanci mají spíš nováčci z české ligy

"Znovu začínat určitě nebudeme, na experimenty byl první půlrok. Teď už s dalším zkoušením nepočítám, kádr je stabilizovaný. Netvrdím samozřejmě, že se někteří další nemohou v týmu objevit. Počítám, že spíš z domácí ligy než ze zahraničí. V posledním kole mě například hodně zaujal jablonecký Kopic. Kádr není uzavřený," avizuje Vrba.

Reprezentace má po čtyřech podzimních zápasech plný počet dvanácti bodů. Šampionát tak má hodně blízko. "Dvanáct bodů je výtečných, s tolika jsme ani nepočítali. Byla by škoda to prohospodařit, je třeba uhrát ještě deset bodů, abychom se do Francie dostali. Věřím, že hráči budou v předváděných výkonech pokračovat - a postoupíme," přemítá Vrba.

Vstupenky na zápas s Lotyšskem se budou prodávat ve třech cenových kategoriích za 1490, 990 a nejlevnější za 590 korun. Od soboty 6. prosince od 8:00 si na webu http://vstupenky.fotbal.cz/, mohou lístky přednostně koupit členové FAČR, pro ostatní zájemce odstartuje prodej o dva dny později.

Reklama

Související témata: