Hlavní obsah

Haškové hráli opět spolu, Řepka poprvé s tátou Vokáčem

Na Fotbalové parádě v Lipencích se v sobotu vedle sebe postavily v jednom týmu dvě generace. Ivan Hašek, šéf Háša týmu, hrál se synem Pavlem, záložníkem pražské Dukly, který se stal se sedmi brankami nejlepším střelcem turnaje. Ti dva ale vedle sebe nehráli poprvé a několika pohlednými akcemi dokázali, že jsou jedné fotbalové krve. Pravda, Pavel už je viditelně rychlejší...

Foto: Karel Felt, Právo

Ivan a Pavel Haškovi

Článek
Fotogalerie

Útočník Vokáč na stoperu

Z vítězství se nakonec radovala jiná dvojice - Tomáš Řepka s Petrem Vokáčem, kteří se poprvé v životě sešli v jednom týmu. Do svého výběru je pozval Horst Siegl. „Dobrá volba, turnaj jsme vyhráli podruhé a lidi se zase výborně bavili,“ liboval si hrající šéf týmu Horst Siegl, který ač vyhlášený kanonýr, nenabídl více než tisícovce diváků ani jeden gól...

Sparťanský stoper Tomáš Řepka si fotbalové setkání poprvé v jednom týmu se svým otcem, bývalým hráčem Bohemians a Zlína Petrem Vokáčem, viditelně užíval.

„Jsem za to hrozně šťastný, že jsem si mohl zahrát v jednom mužstvu s tátou. Vůbec mě nenapadlo, že se něco takového někdy povede. Tátu jsem nikdy hrát neviděl. A chtěl bych něco takového zažít ještě jednou, moc rád bych si zahrál se svým jedenáctiletým synem Tommasem,“ říkal spokojeně Tomáš Řepka, který se ve čtvrtek vrátil z dovolené v Dubaji. „Bylo tam hezky, ale hrozné vedro. Moře jsem si ale užil,“ dodal.

Tomáš Řepka.foto: Právo/Petr Hloušek

Když mu tuhle možnost zatelefonoval organizátor Fotbalové Parády v Lipencích Jiří Vopršal z agentury IMA Production, ihned souhlasil. O tom, kdo je jeho otcem, se dozvěděl v patnácti letech. „Když jsem později hrál ligu s Baníkem v Edenu proti Slavii, řekli mi spoluhráči, že na mne venku čekají dvě pěkný holky. Vylezl jsem z autobusu a ony hned: ,Čau brácho.´ Myslel jsem, že si dělají legraci. Veronika s Petrou mi ale všechno vysvětlily. Podrobně to popisuji ve svojí knižní zpovědi Rebel,“ vyprávěl s úsměvem. „Když jsem přestoupil do Sparty, náš vztah dostal novou dimenzi,“ dodal.

Petr Vokáč nastoupil vedle syna na stoperu, ač býval útočník... „Hrál jsem jen poločas, ani jsme si nestihli přihrát, ale bylo to moc fajn.“ Řepka v závěru utkání s Háša Teamem nastoupil do branky místo zraněného gólmana Klímy. „Pavel Hašek je šikovný, ale tady jsme hráli pro zábavu, tak jsem na něj byl hodný. Na Letné to se mnou bude mít mnohem těžší,“ poznamenal na adresu Haška juniora.

Pavel Hašek.foto: Právo/Petr Hloušek

Kapitán Sparty také přiznal, že zatím neví, zda zůstane na Letné, kde má ještě rok smlouvu. „Něco probíhá, ale nebudu to komentovat. V úterý nastupuji do přípravy,“ pravil Řepka.

Tomáš Řepka (vpravo) se svým otcem Petrem Vokáčemfoto: Právo/Karel Felt

Šebrle Amforu nezachránil

Turnaj osobností zahájil v Lipencích duel Amfory proti Háša Teamu. Slavnostní výkop provedla letitá „kmotra“ Amfory herečka Jiřina Bohdalová, která od Ivana Haška dostala dres reprezentace s číslem 80, což je věk, jehož se před pár týdny dožila, ale také osmdesát buřtů...

Dres Amfory vedle Petra Salavy, Romana Skamene a dalších herců oblékli i mistři Evropy 1976 Antonín Panenka a Karol Dibiaš, ale také Jan Berger nebo desetibojař Roman Šebrle. Právě on zahodil hned několik obrovských šancí... „Desetiboj je těžší, ale tenhle turnaj jsem si užil a parádně se zapotil. Určitě jsem se neminul sportovní disciplínou, vždyť co jsem toho dneska zahodil,“ říkal s úsměvem.

Háša tým dominoval. Jeho dres kromě obou Hašků oblékli i stoper Zaragozy Jiří Jarošík, ďábel z New Jersey Patrik Eliáš, Vladimír Šmicer, Michal Bílek, Václav Němeček, herec Ivan Trojan a v bráně, světe div se, Ladislav Vízek... „Chytal dobře, ještě to zvážím, jestli on nebo Petr Čech,“ říkal s úsměvem kouč reprezentace Michal Bílek, který ale zálibně pokukoval po vynikajícím Jarošíkovi. Střelecky se zaskvěl pěti góly Pavel Hašek, dva přidal jeho otec Ivan, po jednom přidali Václav Němeček a exsparťan, nyní lékař reprezentace Petr Novák. V poslední minutě stihl za Amforu snížit na konečných 1:9 moderátor Pavel Zuna.

Sigi Team si také s Amforou pohrál a zvítězil 8:4. Kromě již zmíněné obranné dvojice Vokáč - Řepka, ukázal Jiří Novotný, že to má pořád v noze. Hokejista Jaroslav Bednář se zaskvěl hattrickem, který „okopíroval“ i kanonýr Slavoje Houslice Jarda Kužel, tedy herec David Novotný. Další dvě branky přidali Vratislav Lokvenc a Martin Dejdar. Jednu šanci promarnil Sagvan Tofi. Za Amforu se dvakrát prosadil Roman Šebrle, po jedné brance přidali Jan Berger a po Panenkou rozehrané penaltě Karol Dobiaš.

Eliáš už jen dotahoval

A tak si to o prvenství rozdaly dva týmy nabité současnými i nedávnými hvězdami. Pavel Hašek dvěma trefami zařídil vedení tátova týmu. Jenže... Jiří Novotný snížil a bývalý skvělý hokejista Jiří Hrdina srovnal. Další branky přidali Jaroslav Bednář s Vratislavem Lokvencem a spolumajitel Dukly Martin Lafek přidal pátý gól. Pavel Hašek zazdil skvělou tátovu přihrávku a nedal penaltu, čímž nejspíš rozhodl o osudu zápasu. Petr Novák a Patrik Eliáš už jen snížili...

Zleva Pavel Hašek, Patrik Eliáš, Vladimír Šmicer, Jiří Jarošík, Ivan Hašek a Michal Bílek.foto: Sport.cz/Petr Hloušek

„Bylo to báječné, zahrát si s takovými hvězdami českého fotbalu,“ libovala si hvězda kanadské NHL a české hokejové reprezentace Patrik Eliáš. „Já si to také užíval. V Houslicích jsem sice útočník číslo jedna, ale tady byli jiní kanonýři,“ dodal s úsměvem David Novotný. „Je tu spousta kluků, vedle kterých jsem se učil ve Spartě hrát velký fotbal a věšel si v pokojíčku jejich fotky. Teď jsem si s nimi zase zahrál,“ pravil Jiří Jarošík, který zatím neví, jestli dres španělské Zaragozy, které výrazně pomohl k záchraně, oblékne i na podzim.

Příjemný den v Lipencích si užívali i fotbaloví žáčci. Druhý ročník Poháru Ivana Haška vyhrál tým McDonalds, za který mimo jiné nastoupili Jiří Šmicer a Štěpán Šebrle. Do pozdního večera se pak fanoušci i hvězdy turnaje, které rozdaly stovky autogramů, bavili na diskotéce pod širým nebem, které horký den občas zchladilo dešťovými kapkami.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín