Hlavní obsah

Rebel Bestsellerem roku? To je paráda! radoval se Řepka

Fotbalista Tomáš Řepka zažil další úspěch, byť tentokrát nikoliv na hřišti. V sobotu večer byla v hotelu Duo v Praze vyhlášena jeho knižní zpověď Rebel, jejímž autorem je redaktor Práva Karel Felt a vydalo ji Ottovo Nakladatelství, Českým Bestsellerem roku 2011 v kategorii biografií. Zatímco Rebel byl s českými Budějovicemi na herním soustředění v Německu, cenu za něj převzala spolu s autorem jeho přítelkyně Vlaďka Erbová...

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Řepka při křtu Rebela.

Článek

Co říkáte úspěchu svojí zpovědi, které už se prodalo více než dvacet tisíc výtisků?

Rebel Bestsellerem roku? To je paráda! Tohoto prestižního ocenění si velmi vážím, protože o něm v podstatě rozhodli čtenáři. Samozřejmě bych si přál, aby se knížka dál prodávala.

Prý uvažujete o Rebelovi II?

Skutečně zvažuji druhou verzi Rebela, s dalšími zajímavostmi a asi bude i ostřejší... Rozhodně to ale nebude v nejbližší době. Na dvojku si nechám určitý časový odstup. Vždyť od chvíle, kdy jsme s autorem poprvé hovořili o možnosti napsat moji biografii, do jejího vydání, uplynulo víc než pět let. Od okamžiku, kdy jsem řekl: ,Jdu do toho,´ pak trvalo pět měsíců, než jsme knihu napsali a vyšla, což bylo loni v lednu.

Přítelkyně Tomáše Řepky Vlaďka Erbová s autorem Rebela Karlem Feltem.foto: Právo/Petr Hloušek

Kdy si mohou fanoušci nechat Rebela podepsat?

Ve čtvrtek 2. února v 17 hodin ve Fan shopu Sparty na Letné představíme s Vlaďkou náš společný kalendář, který jsme nafotili pro nadaci Rakovina věc veřejná. Budu tam podepisovat i nové tričko Tomáš Forever, které připravil Fan club. Nevylučuji časem ani autogramiádu v Českých Budějovicích.

Jak jste se sžil s mužstvem?

To je v pohodě. Kluci mě vzali, už jsem dal i zápisné a byl s nimi na pivu. V kabině je legrace.

S kým jste si padl nejvíc do oka?

Vycházím se všemi, máme dobrou partu. Samozřejmě blíž mám ke starším klukům, třeba s Rudou Otepkou jsme kdysi hráli ještě v dorostu Zlína, tehdy Gottwaldova.

Dynamu se v přípravě moc nedaří...

Z porážek není třeba dělat tragédii. Přišli další noví hráči, sehráváme se. Do začátku ligy si to určitě sedne.

Pořád věříte tomu, že ligu na jihu Čech zachráníte?

Samozřejmě! Tohle mužstvo má na víc, než boj o záchranu. Věřím, že z nebezpečného sestupového pásma brzy unikneme do klidnějších vod.

Ve svém prvním utkání v Satalicích jste měl kapitánskou pásku. Budete ji nosit i v lize?

Tam to bylo kvůli placení, to se tak v klubech dělá, že nový hráč dostane pásku, aby něco přihodil do kasy. Kapitánem je Roman Lengyel a tak to je správně.

Jak si s ním na hřišti rozumíte?

Stoperská dvojice je citlivá záležitost, hodně záleží na souhře, jak si hráči vyhoví, doplňují se. Zvykáme si na sebe, ale skutečně každým zápasem je to lepší.

S přítelkyní Vlaďkou Erbovou se teď asi moc nevidíte...

V Budějovicích bydlím u maminky. Jezdí za mnou, když mám volno, jezdím já do Černošic. Není to zase tak daleko.

V březnu čekáte potomka, jak prozradila, bude to kluk. Už máte vybrané jméno?

Zatím ne, ale nehádáme se o nějaké a syn určitě beze jména nezůstane.

Reklama

Související témata: