Hlavní obsah

VIDEO: Frajer Ibrahimovič sám rozstřílel Anglii, čtvrtý gól švédské hvězdy byl lahůdkový

Praha
Aktualizováno

Šílenec, nebo fotbalový génius? V přípravném utkání Švédska proti Anglii na novém stadiónu ve Stockholmu ukázal Zlatan Ibrahimovič jeden ze svých úžasných kousků. Nejprve ve dvacáté minutě otevřel skóre zápasu a pak během posledních patnácti minut druhé půle dorazil ostrovany třemi góly. Zvláště poslední branka byla lahůdková - Ibrahimovič se trefil parádními nůžkami z pětadvaceti metrů.

Čtvrtý gól Zlatana Ibrahimoviče.

 
Článek

Zlatan Ibrahimovič a jeho hattrick proti Anglii.

Skandinávský tým vyhrál 4:2 a jednatřicetiletý "Ibra" překonal s 39 góly v reprezentaci dosavadní rekord Henrika Larssona, který se trefil sedmatřicetkrát.

Švédové vstoupili do utkání ve Friends Areně dobře a díky Ibrahimovičovi od 20. minuty vedli. Anglii se povedl závěr prvního poločasu, v němž zásluhou Welbecka a Caulkera během tří minut zápas otočila.

Druhá půle ale patřila švédské hvězdě. Útočník Paris St. Germain nasázel v poslední čtvrthodince tři branky. Tu poslední vstřelil v první minutě nastavení, kdy nůžkami z velkého úhlu před pokutovým územím překonal vyběhnuvšího brankáře Harta.

Pochvala od obou koučů

"Někdy, když dělá podobné věci na trénincích a v zápasech, tak nevěříte svým očím. Myslíte si, že sledujete videohru, protože v reálném životě to není možné, což je přesně případ jeho čtvrtého gólu," řekl kouč Švédů Erik Hamrén. "Poslední branka byla opravdu úžasná. Nevím, jestli ještě někdy něco takového uvidíme," doplnil.

A Ibrahimovic si vysloužil chválu i od hostujícího týmu. "Byla to světová špička a dal jeden z nejhezčích gólů, které jsem v životě viděl. Byl to jeho večer," uznal kapitán Steven Gerrard, který nastoupil jako šestý anglický hráč v historii ke stému startu za národní tým. "Čtvrtá branka byla umělecké dílo. Je krásné vidět na fotbalových hřištích takhle senzační gól, ale radši bych byl, kdyby padl proti někomu jinému," dodal trenér Anglie Hodgson.

Ibrahimovic vylepšil svoji bilanci v reprezentačním dresu na rekordních 39 zásahů a překonal slavného Henrika Larssona. Na svůj výkon byl pyšný. "Nestává se často, že se trefíte čtyřikrát proti tak dobrému soupeři. Když jsem viděl, že je gólman venku, tak jsem zkusil vystřelit na branku, a naštěstí to tam spadlo. Byla to kombinace štěstí a umění," okomentoval poslední gól.

Švédský útočník se trefil jen pár hodin poté, co FIFA odstartovala tradiční hlasování o nejhezčí branku sezóny. Mezi desítku nejkrásnějších tref se tak nevešel a ani nebude dodatečně nominován. Podle prohlášení FIFA by však mohla být Ibrahimovicova branka zařazena do ankety v nadcházejícím roce.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 86. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 83. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 88. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice