Hlavní obsah

Hvězdného Ronalda trápí hned dvě zranění najednou, start na MS prý ale v ohrožení není

New York/Praha

Největší portugalská hvězda pro blížící se světový fotbalový šampionát v Brazílii laboruje kromě známého problému se stehnem také se zánětem šlachy poblíž čéšky levého kolena. Podle slov spoluhráče Naniho ale není start Cristiana Ronalda na MS ohrožen a sám zraněný borec si zatím nijak nepřipouští, že by v Jižní Americe mohl být pouze divákem. První ostré utkání čeká portugalskou reprezentaci v rámci skupiny G už za 12 dní proti silným Němcům.

Foto: Ray Stubblebine, Reuters

Cristiano Ronaldo (vlevo) a další ne zcela zdravý člen portugalského týmu Beto během individuálního tréninku v přípravném kempu v New Yorku.

Článek

Jedna z největších hvězd fotbalového světa a kapitán portugalské reprezentace neprožívá zrovna ideální přípravu na blížící se vrchol sezóny, tedy světový šampionát v Brazílii. Nedávný vítěz Ligy mistrů s Realem Madrid měl problémy už před finále milionářské soutěže proti Atlétiku Madrid a na trávníku se neobjevil ani při sobotním přípravném zápase Portugalců proti Řecku.

Kolem Ronaldova zdraví tak začaly vyvstávat nepříjemné otazníky - první duel na MS čeká totiž Portugalsko již za 12 dní. V prvním zápase v rámci skupiny G se 16. června borci z Pyrenejského poloostrova utkají s favoritem šampionátu Německem.

Vedení portugalského fotbalu se rozhodlo množící se spekulace okolo své největší hvězdy uvést na pravou míru a vydalo vysvětlující prohlášení. V něm stojí, že Ronaldo vedle obecně známého zranění stehna navíc ještě laboruje se zánětem šlachy v levém koleni. Devětadvacetiletý borec momentálně s týmem tedy neabsolvuje tréninkové jednotky a připravuje se individuálně s dalšími ne zcela zdravými parťáky Raulem Meirelesem, Pepém a Betem.

Spoluhráč Nani: Cristianova rekonvalescence pokračuje podle plánu

„Všichni samozřejmě doufáme, že je Cristiano v takové kondici, aby mohl hrát a pomohl týmu. Jeho rekonvalescence pokračuje podle plánu a on sám zůstává v klidu. Vše jde správným směrem,“ uklidňoval fanoušky během tréninkového kempu Portugalců na stadiónu newyorských Jets Ronaldův krajan a spoluhráč Nani.

Muž, který měl v Manchesteru United nahradit právě Realem Madrid zlákaného Ronalda, ale nehodlá házet flintu do žita ani v případě, že by největší hvězda týmu nebyla pro šampionát v Brazílii v pořádku. „Kdyby z jakéhokoli důvodu nemohl jet, hráč, který ho nahradí, musí být sebevědomý a musí věřit, že svou úlohu zvládne,“ burcuje Nani.

Portugalce sehrají před odletem do Brazílie ještě dvě přípravná utkání. V pátek se svěřenci Paula Benta utkají nedaleko Bostonu s Mexikem, generálku mají pak naplánovanou na úterý příštího týdne, kdy se střetnou s Irskem na stadiónu v New Yorku. V únoru tento stánek týmu Jets v americkém fotbalu hostil Super Bowl, asi nejsledovanější sportovní událost světa.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň