Hlavní obsah

Raúl ještě s fotbalem nekončí, kariéru zakončí v zámoří

New York

Ikona Realu Madrid a nejlepší střelec novodobé historie Ligy mistrů Raúl González Blanco zakončí svou dlouholetou úspěšnou kariéru v americkém klubu New York Cosmos, který hraje nižší zámořskou soutěž NASL.

Foto: Profimedia.cz

Slavný útočník Raúl González Blanco zakončí svou bohatou kariéru v zámoří.

Článek

Sedmatřicetiletý hráč podepsal s klubem víceletou smlouvu. V Cosmosu bude působit i jako poradce mládežnické akademie a po skončení hráčské dráhy se této roli bude věnovat naplno.

"Každý ve fotbalovém světě ví, co znamená Cosmos a jaký je odkaz hráčů, kteří tu působili. Pomáhali fotbalu zapustit kořeny v Americe a považuji za čest, že mohu jít v jejich stopách," uvedl Raúl.

New York Cosmos je pokračovatelem slavného stejnojmenného klubu, za který v 70. letech hrály světové hvězdy jako Franz Beckenbauer či Pelé. Nejznámějším hráčem současného týmu je španělský mistr Evropy z roku 2008 Marcos Senna.

Raúl se stal hvězdou během působení v Realu, za který nastřílel 323 gólů a vyhrál s ním třikrát Ligu mistrů a šestkrát španělskou ligu. V roce 2010 v klubu po šestnácti letech skončil. Pak nastupoval dva roky za německé Schalke a poslední dvě sezóny strávil v katarském týmu Al Sadd.

Reklama

Související témata: