Hlavní obsah

Další tragédie ve fotbale! Kapitánovi Aston Villy byla diagnostikována akutní leukémie

Birmingham

Sotva se celý fotbalový svět stačil oklepat ze zástavy srdce a kolapsu Fabrice Muamby, postihla anglickou Premier League další tragédie. Vedení Aston Villy v pátek oznámilo, že kapitán mužstva Stilijan Petrov trpí akutní leukémií. Bulharského reprezentačního záložníka postihla minulou sobotu po zápase s Arsenalem horečka, včerejší vyšetření definitivně odhalilo leukémii.

Foto: Phil Noble, Reuters

Stilijan Petrov z Aston Villy (vlevo) zastavuje skluzem únik Darrena Fletchera z Manchesteru United.

Článek

„O Petrova pečuje mnoho lidí a od klubu dostane každý kousek lásky a podpory, který je možný, aby všechno dobře dopadlo," uvedl klub ve svém prohlášení na oficiálních stránkách. „Očekáváme, že se o jeho situaci postupně brzy dozvíme víc, okamžitě jsme podpořili jeho i jeho rodinu," stojí dále v klubovém prohlášení.

„Rozhodně si myslíme, že nemoc je v raném stádiu a Stanovi se dostane té nejlepší možné lékařské péče," uvedl pro Sky Sports News trenér Aston Villy Alex McLeish. „V pátek jsem s ním mluvil a hovořil jsem s typickým vzdorovitým Stanem. Ale zcela jasně si myslím, že má obavy, jak tahle zpráva zasáhla jeho nejbližší," doplnil McLeish.

S přáním brzkého uzdravení okamžitě přispěchali nejen spoluhráči, ale i soupeři. „Smutná zpráva ohledně Stilijana Petrova...doufám, že se z toho dostane! Soucítím s rodinou a spoluhráči," uvedl například na Twitteru záložník Arsenalu Jack Wilshere.

Petrov přišel do Aston Villy v roce 2006 ze skotského Celticu a je považován za jednoho z klíčových hráčů klubu. V Premier League odehrál za birminghamský tým 184 utkání, během nichž zaznamenal devět branek, z toho čtyři v právě probíhající sezóně. V bulharské reprezentaci působí od roku 1998 a stejně jako na klubové úrovni nosí kapitánskou pásku.

Reklama

Související témata: