Hlavní obsah

Poklona od legendy Arsenalu: Rosický je hvězda týmu, snad zůstane co nejdéle

Aktualizováno

Hřejivého ocenění se dočkal český záložník ve službách Arsenalu Tomáš Rosický. Bývalá legenda klubu Thierry Henry o něm prohlásil, že má respekt v kabině a vynikající přístup. Francouz taktéž vyjádřil přání, aby Malý Mozart zůstal v týmu Kanonýrů co nejdéle.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský fotbalista Thierry Henry.

Článek

„V Arsenalu ho milují fanoušci a hráči také. Všichni si uvědomují, co dokáže předvést," prohlásil Henry o Rosickém na reklamní akci v Barceloně. Právě do té dnes již šestatřicetiletý útočník odešel po svém působení v Arsenalu. V londýnském celku působil s Rosickým v sezóně 2006/07. „Bohužel měl (Rosický) potíže se zraněními, ale když je zdravý, každý vidí, co dokáže," dodal Henry.

Rosického si podle slov současného hráče New Yorku váží všichni spoluhráči v týmu Gunners. „Má respekt v kabině, což je věc, o kterou stojí každý fotbalista," složil Henry Rosickému poklonu a hned vysvětlil, proč to tak je. „Má výborný přístup, je to skvělý profesionál a stále jede na sto procent."

To jsou přesně vlastnosti, kterých si na hře českého záložníka cení nejenom fanoušci, ale také trenér Arséne Wenger. „Arséne má tento typ hráčů rád. Rosický stále bojuje o míč a tvrdě pracuje pro tým, současně si s balónem umí chytře poradit. Vždy si to namíří vpřed a dobře ho posílá útočníkům, přesně to od záložníka chcete," pokračoval ve chvále mistr světa z roku 1998.

„Pro mě je to typ hráče, u kterého si člověk přeje, aby v Arsenalu byl dlouho. Jako bývalý hráč a současný fanoušek Arsenalu můžu říct, že je pro mě hvězdou. Doufám, že zůstane co nejdéle," dodal na adresu kapitána českého národního týmu Henry.

Reklama