Hlavní obsah

Seděli se mnou u večeře jako Jidášové, promluvil po roce Mancini o proradných šéfech Citizens

Istanbul/Praha

Téměř rok trvalo, než promluvil. Teď už si ovšem bývalý kouč Manchesteru City Roberto Mancini servítky nebere. „Seděli se mnou u večeře před finále FA Cupu jako Jidášové. Slovo neřekli a přitom už tři měsíce jednali s jinými trenéry, protože se mě chtěli zbavit,“ nařkl italský kouč své někdejší šéfy na Etihad stadium, že mu vrazili nůž do zad a vyhodili ho pod záminkou, že zmiňované finále s Wiganem prohrál a nejstarší klubovou trofej pro Citizens nezískal.

Foto: Facebook

Rok trvalo, než Roberto Mancini promluvil.

Článek

Dlouho mlčel. Žádostem o rozhovory na téma Manchester City se úzkostlivě vyhýbal, téma předčasného konce Mancini přecházel mlčením. A přitom fanoušci klubu ho zbožňovali a smiřovali se s jeho odchodem těžce. Žádný div, když nejprve vybojoval výhru v FA Cupu, na kterou Citizens čekali 42 let, a triumf věnoval právě klubovým příznivcům. A hned v následující sezóně 2012/13 přivedl po čtyřiačtyřiceti letech Manchester City k mistrovskému titulu.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Jenže hned v další sezóně jeho tým selhal v Lize mistrů, neboť vypadl už ve skupině. Sen o obhajobě titulu se také rozplynul poměrně záhy, a když pak Citizens prohráli ve Wembley ve finále FA Cupu s outsiderem, jímž Wigan nesporně byl, musel se italský kouč Roberto Mancini předčasně pakovat. Pouhá dvě kola před koncem Premier League. Smlouvu měl přitom podepsanou až do roku 2017.

Mancini: Odvahu v sobě nenašli

„Seděli se mnou jako Jidáš při poslední večeři. Všichni tři. A já nejvyššímu šéfovi klubu Khaldoon Al Mubarakovi věřil na sto procent," posteskl si Mancini na přespřílišnou důvěřivost, kterou k mužům ve vedení Citizens choval.

„Neměli ani odvahu říci mi věci zpříma do očí. Ani Khaldoon ji v sobě nenašel. Místo toho pracovali za mými zády a dvě kola před koncem Premier League mě vyhodili," posteskl si Mancini, který ovšem bez angažmá dlouho nezůstal. Angažoval ho totiž turecký Galatasaray Istanbul, s nímž momentálně figuruje na druhé příčce ligové tabulky s čtyřbrankovou ztrátou na vedoucí Fenerbahce.

„Oba ředitelé Soriano a Begiristain přitom už od února mluvili se třemi, čtyřmi jinými trenéry. Jednali s Guardiolou, stejně jako Ancelottim, což jsem se samozřejmě časem dozvěděl. A pak si Jidášové sednou se mnou k večeři a chovají se, jako by se nic nedělo," promluvil až po čase Mancini o praktikách nejvyšší šéfovské hierarchie Manchesteru City.

Reklama

Související témata: