Hlavní obsah

Čech se s rýpavým fanouškem Manchesteru United nepáral. A pobavil Anglii

Brankář Petr Čech se po dekádě na výsluní v anglické Premier League musí vyrovnávat s pozicí náhradníka mladšího kolegy Thibauta Courtoise, jenž u kouče Chelsea Joseho Mourinha vyhrál boj o místo mezi tyčemi. Zkušený gólman ale evidentně i v této nepříjemné situaci neztrácí smysl pro humor.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Petr Čech.

Článek

Čech, který drží v Chelsea rekord v počtu vychytaných nul, si před novináři či fanoušky na svoji situaci nijak nestěžuje a v anglických médiích navíc sklidil uznalý aplaus za trefnou reakci na rýpavý dotaz jednoho fanouška na Twitteru.

Jeden z příznivců Manchesteru United se ho přes sociální síť zeptal: „Petře, jak se daří tvému kamarádovi Courtoisovi v bráně Chelsea?" A Čech si svou odpovědí nebral žádné servítky: „Mnohem lépe než týmu, kterému fandíš."

Tím trefil citlivé místo všech fanoušků United, protože slavný klub z Manchesteru po totálně zpackané poslední ligové sezóně začal špatně i tu stávající, v níž vytěžil ze dvou zápasů jediný bod, zatímco Chelsea je bodově nadále stoprocentní.

„Tohle zabolelo," reagoval následně fanoušek. „Myslel jsem, že rád vtipkuješ," opáčil český gólman.

„Prostě se ukázalo, že není dobrý nápad testovat Petra Čecha na Twitteru," shrnul celou příhodu britský list Daily Mirror.

Reklama

Související témata: