Hlavní obsah

West Ham - Manchester City 2:1West Ham zaskočil Citizens. Sánchez zařídil výhru Arsenalu, Rosický nastoupil až v závěru

Londýn
Aktualizováno

O překvapivý výsledek se postarali v utkání 9. kola Premier League fotbalisté West Hamu, kteří na Upton Parku zdolali obhájce titulu Manchester City 2:1. Citizens prohráli teprve podruhé v ligové sezóně, West Ham slaví třetí výhru v řadě a je čtvrtý. Jen dva body za Kladiváři je pátý Arsenal, který zvítězil na půdě Sunderlandu 2:0. O obě branky se postaral chilský útočník Alexis Sánchez, český reprezentant Tomáš Rosický přišel na trávník až v 90. minutě utkání.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Fotbalista West Hamu Morgan Amalfitano střílí gól brankáři Manchesteru City Hartovi.

Článek
Fotogalerie

Do vedení se Kladiváři dostali po dvaceti minutách hry. Song na pravé straně uvolnil Valenciu, který před bránou našel zcela osamoceného Amaltifana, jenž už neměl problém překonat Harta v bráně hostujícího celku.

Na konci úvodní půle mohli jít domácí do dvoubrankového vedení. Na Amalfitanovu přihrávku přes vápno se ale Valencia i Collins natahovali marně. Na druhé straně mohl vyrovnat Agüero, jeho hlavička ale gólem neskončila.

Citizens ve druhé půli stupňovali tlak. Po hodině hry ho v gól mohl přetavit znovu Agüero, gólman Adrián proti jeho střele ale skvěle zasáhl. Vzápětí aktivní Argentinec nastřelil břevno a Touré z dorážky domácího brankáře nepřekonal.

Druhý gól nakonec padl, jenže do hostující sítě. Z levé strany po rychlém brejku nacentroval před bránu Cresswell a Sakho hlavou překonal Harta podruhé. Z dvoubrankového vedení se hráči londýnského celku radovali jen dvě minuty. Balón si totiž ke střele navedl Silva a nechytatelnou ránou ke vzdálenější tyči snížil. Další gól už ale Citizens nevyprodukovali.

West Ham zažívá nejlepší vstup do sezóny za 15 let.

Sánchez zářil v Sunderlandu

Dařilo se i Arsenalu, který veze tři body ze hřiště Sunderlandu. Domácí chtěli odčinit debakl ze Southamptonu, jenže ve 30. minutě chyboval stoper Brown a Sánchez po samostatném úniku otevřel skóre. Chilský útočník pak pojistil výhru Kanonýrů v nastaveném čase. Gólman Vito Mannone vyrobil hrubku a Sánchez do prázdné brány neměl problémy skórovat. V té době byl už na trávníku Rosický, kterému v 90. minutě přepustil místo na trávníku Oxlade-Chamberlain.

V kvalitních výkonech pokračuje Southampton, který v minulém kole uštědřil osmigólový výprask Sunderlandu. Saints tentokrát stačil k tříbodovému zisku jediný přesný zásah. Výhru nad Stoke obstaral ve 33. minutě Mané. Domácí celek zvítězil v Premier League před vlastním publikem počtvrté v řadě a poskočil v tabulce už na druhé místo. Na vedoucí Chelsea ztrácí tři body.

Liverpool chtěl odčinit středeční porážku v Lize mistrů s Realem, více než devadesát minut však marně dobýval bránu Hullu. Reds jsou po remíze 0:0 v tabulce vinou horšího skóre šestí.

Swansea zdolalo na vlastním trávníku Leicester. O obě branky se postaral někdejší sparťanský útočník Bony Wilfried.

Anglická fotbalová liga - 9. kolo:
West Ham United - Manchester City 2:1 (21. Amalfitano, 75. D. Sakho - 77. Silva)
Liverpool - Hull 0:0
Southampton - Stoke 1:0 (33. Mané)
Sunderland - Arsenal 0:2 (30. a 90.+2 Sánchez)
West Bromwich - Crystal Palace 2:2 (51. Anichebe, 90.+3 Berahino z pen. - 16. Hangeland, 45.+1 Jedinak z pen.)
Swansea - Leicester 2:0 (34. a 57. Bony Wilfried)

Reklama

Související témata: