Hlavní obsah

Čech do Arsenalu? Ani tam by nechytal, naznačila brankářská legenda Kanonýrů

Londýn

Ačkoliv Petr Čech na srazu české fotbalové reprezentace prohlásil, že se záležitostmi ohledně svého možného přestupu nezaobírá, v Anglii se i nadále spekuluje, kam by mohl český gólman v zimním přestupním období odejít. Nově se do řady zájemců o Čechovy služby přihlásil italský AS Řím, vyhrazené peníze na jeho přestup má i Arsenal. Bývalý brankář Gunners David Seaman ale prohlásil, že není důvod, aby současná jednička Wojciech Szczesny zahříval lavičku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Petr Čech by mohl hrát i za Arsenal.

Článek

„Mám v Chelsea dva roky smlouvy a na klubu tudíž je, aby rozhodl," prohlásil Čech na reprezentačním srazu. Jen těžko si ale lze představit, že by sám v hlavě nerozplétal, jak vyřešit svou malou vytíženost v klubu, v němž ho z pozice jedničky vystrnadil Belgičan Thibaut Courtois. Ten navíc nedávno prohlásil, že kdyby sám byl na místě českého reprezentanta, Stamford Bridge by opustil.

Ať už Čech v Chelsea zůstane nebo ne, anglická média směle spekulují o tom, do kterého týmu by Čech mohl odejít. Podle Daily Star by dvaatřicetiletý brankář mohl přestoupit do italského AS Řím, kde na konci sezóny vyprší smlouva dosavadní jedničce Morganu De Sanctisovi. Tým z hlavního města Itálie se tak přidal k týmům jako Real Madrid, Paris Sait-Germain či Arsenal, které mají o služby českého gólmana zájem.

Londýnský rival má podle informací The Sun vyčleněno sedm miliónů liber, které je ochoten na Stamford Bridge poslat výměnou za Čechův přestup. To je téměř polovina částky, na kterou si Čecha cení známý server transfermarkt.de, kde je cena plzeňského rodáka vyčíslena na 13,5 miliónů liber.

Szczesny chyby nedělá

Českého brankáře před přestupem do Arsenalu nepřímo varoval bývalý brankář Anglie a Arsenalu David Seaman, který uvedl, že dosavadní jednička Szczesny má v klubu silnou pozici. „Wojciech měl v minulé sezóně svou nejlepší sezónu v Arsenalu a nemyslím si, že by měl kdokoliv šanci ho z pozice jedničky vystrnadit, protože nedělá žádné chyby," řekl Seaman pro TalkSport.

Proti možnému přestupu Čecha na Emirates Stadium hovoří také skutečnost, že trenér Chelsea José Mourinho už dříve prohlásil, že nechce českého gólmana, o jehož kvalitách je přesvědčený, posílat do konkurenčního klubu v boji o titul. Opomenout by se neměla ani rivalita Mourinha s trenérem Arsenalu Arsénem Wengerem...

A i kdyby Čech do Arsenalu přece jenom přestoupil, jistotu jedničky v týmu mít nebude. Místo v základní sestavě si nedokáže zajistit ani Tomáš Rosický, který o své výjimečnosti přesvědčuje v každém kvalifikačním utkání.

Kde bude hrát Petr Čech v jarní části sezóny?
V Paris Saint-Germain
36,4 %
V Realu Madrid
11 %
V Arsenalu
2 %
V AS Řím
5 %
Zůstane v Chelsea
38,1 %
V jiném klubu
7,5 %
Celkem hlasovalo 17088 čtenářů.
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.