Hlavní obsah

Chelsea souhlasila s nabídkou Arsenalu za Čecha, píší v Anglii

Londýn
Aktualizováno

Zpočátku se to zdálo jako vysoce nepravděpodobné, ale britské deníky informují o tom, že Chelsea akceptovala nabídku Arsenalu za Petra Čecha. Reprezentační gólman by se tak mohl v rámci Londýna přesunout ze Stamford Bridge na Emirates Stadium a stát se spoluhráčem dalšího českého reprezentanta Tomáše Rosického. Kanonýři, za které podle některých médií vyjednával sám trenér Arséne Wenger, za dvaatřicetiletého Čecha nabídli 7 miliónů liber (242 miliónů korun).

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Brankář Chelsea Petr Čech by mohl zůstat v Londýně, jen by oblékal dres Arsenalu namísto Chelsea.

Článek

Situace plzeňského rodáka v Blues se rapidně změnila po příchodu Belgičana Thibauta Courtoise, jenž ihned zaujal pozici týmové jedničky. To se samozřejmě jednomu z nejlepších brankářů světa nelíbí, a proto by rád našel tým, v němž by plnil roli týmové jedničky.

Po námluvách s Realem Madrid, Paris Saint-Germain či možným jarním hostováním v Besiktasi Istanbul, se zdá, že nejpravděpodobněji se jeví přestup v lednovém termínu do Arsenalu. Ten v minulých dnech za Čecha nabídl 7 miliónů liber a Chelsea podle několika anglických bulvárních médií s nabídkou souhlasila.

„Vše nasvědčuje tomu, že Wenger už jednal s Blues a podle některých zpráv obě strany souhlasily s přestupem veterána v lednu," píše Daily Star. „Wenger podle všeho sám osobně hovořil se zástupci Blues. Horlivý Francouz si chtěl být jistý, že se dohoda uskuteční," uvedl deník Metro.

Chelsea nebude stát Čechovi v cestě

„Šéf Blues připustil, že nebude stát Čechovi v cestě, pokud brankář zažádá o přestup, a je připraven poskytnout dvaatřicetiletého brankáře rivalovi z Arsenalu. A to vše jako známku respektu za jeho dlouholeté působení v západním Londýně," uvádí Daily Express.

Trenér Arsenalu má k zájmu o zkušeného gólmana dva důvody. Jedním je ten, že se mu zranila týmová dvojka David Ospina, druhým skutečnost, že by chtěl vytvořit tlak na jedničku týmu Wojciecha Szczesného. Pokud by k přestupu skutečně došlo, není vůbec jisté, že by Čech automaticky zaujal pozici týmové jedničky, s největší pravděpodobností by musel svést podobný souboj jako na začátku sezóny v Chelsea.

Se vším respektem k polskému brankáři ale Szczesny nedosahuje kvalit Courtoise, který figuruje i v nominaci na zisk Zlatého míče. A Čech, který je v Londýně i s rodinou velmi spokojený, by se ani nemusel stěhovat ze svého bydliště.

Co by měl podle vás Petr Čech udělat?
Zůstat v Chelsea
6 %
Přestoupit do Arsenalu
50,1 %
Odejít do Paris Saint-Germain
17,8 %
Počkat na další nabídku Realu
10,7 %
Hostovat na jaře v Besiktasi
1,5 %
Vrátit se do Sparty
7,2 %
Přestoupit do jiného klubu
6,7 %
Celkem hlasovalo 31730 čtenářů.

Reklama

Související témata: