Hlavní obsah

Čech na vrcholu? Ještě ne, míní Wenger

Londýn

Ve třiatřiceti letech ještě nedosáhl na výkonnostní strop, posila Arsenalu Petr Čech podle trenéra Arséna Wengera stále může jít gólmansky ještě výš. „Nemyslím, že to je otázka jiných tréninkových metod. Je na něm, aby se fyzicky udržel na výši, a se svými zkušenostmi se může nadále zlepšovat,“ citují Wengerova slova z tiskové konference oficiální stránky Arsenalu, pro který má být nový strážce branky jedním z trumfů v honičce za fotbalovými trofejemi.

Foto: John Sibley, Reuters

Brankář Petr Čech v brance Arsenalu v utkání proti Wolfsburgu.

Článek
Fotogalerie

„Petr Čech je špičkový," je Wenger přesvědčen, že sáhl po správné posile. „Ale nikdy nelze popřít, že se můžete stále ještě zlepšit," pokračuje a má jasno, že gólmani mají o něco více času ve své fotbalové dráze.

Kouč Arsenalu počítá s tím, že brankář, kterého před sezónou přivedl z konkurenční Chelsea, může top formu kariéry předvádět ještě třeba čtyři roky.

„Je ve fázi kariéry, mezi 33. a 37. rokem, kdy brankář může být na vrcholu. A on má touhu tam být," připomíná kouč.

Čech zatím za Arsenal nastoupil do dvou přípravných turnajů. Proti Evertonu (3:1) i Wolfsburgu (1:0) se radoval z vítězství. V neděli může získat se svým novým klubem i první soutěžní trofej. V anglickém Superpoháru se postaví proti bývalým spoluhráčům z Chelsea.

Wenger cítí, že Čech Kanonýry může povznést k výšinám i díky své neskrývané motivaci: „Dokud budete mít správný přístup, vždycky můžete v životě jít ještě výš."

Dočká se Petr Čech v nedělním utkání FA Community Shield proti Chelsea své první důležité trofeje v Arsenalu?
Ano
80,8 %
Ne
19,2 %
Celkem hlasovalo 25977 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články