Hlavní obsah

West Ham - Chelsea 2:1West Ham se po výhře nad Chelsea stále drží ve špičce

Fotbalisté West Hamu v souboji londýnských celků porazili Chelsea 2:1, když o tříbodovém zisku rozhodl 11 minut před koncem Andy Carroll. Kladiváři tak po výhrách nad Arsenalem, Liverpoolem a Manchesterem City získali delší velmi cenné vítězství. Chelsea doplatila na vyloučení Matiče z konce první půle. O přestávce byl vykázán na tribunu manažer José Mourinho.

Článek

V 17. minutě zahrával Payet přímý kop z 25 metrů. Jeho prudkou ránu sice dokázal Begovič vyrazit nad bránu, domácí však uspěli z následného rohu. Míč propadl na hranici vápna k Maurovi Záratemu, ten z halfvoleje mířil přesně k bližší tyči a obstaral první gól utkání.

Deset minut před přestávkou byli Blues od vyrovnání doslova pár centimetrů. Fábregasův rohový kop našel hlavu Zoumy, jenže Lanzini stihl odkopnout míč, který už byl téměř celým objemem za čárou. Vzápětí byl Lanzini vidět i na druhé straně, když se po krásné patičce Payeta řítil zleva na bránu, jenže jeho oblouček přelétl nejen Begoviče, ale i horní tyč brány hostů.

Závěr první půle byl pro mužstvo v modrých dresech vskutku hořký. Nejprve kvůli těsnému ofsajdu nebyl uznán gól Fábregase a vzápětí uviděl druhou žlutou kartu Nemanja Matič. Zatímco kouč José Mourinho se jen trpce usmíval, jeho svěřenci obklíčili sudího Mosse a Terry s Fábregasem také uviděli žlutou kartu.

Portugalský stratég se nakonec také musel odporoučet. Během poločasové přestávky byl totiž vykázán na tribunu.

Chelsea se nakonec v 56. minutě dočkala vyrovnání i v deseti a bez svého trenéra. Na roh Williana naskakovali Zouma s Cahillem, ale míč nakonec propadl za ně. Gary Cahill se vzápětí nejlépe zorientoval a prostřelil Adriána – 1:1.

Kladiváři se vrátili do vedení jedenáct minut před koncem. Po špatném odkopu Terryho centroval z levé strany Cresswell a před bránou uspěl v hlavičkovém souboji Andy Carroll, jenž usměrnil míč do protipohybu Begoviče a postaral se tak o další bouřlivou oslavu na Boleyn Ground. Skóre 2:1 nakonec vydrželo až do závěrečného hvizdu.

Anglická fotbalová liga - 10. kolo:
West Ham United - Chelsea 2:1 (17. Zárate, 79. Carroll - 56. Cahill)

Reklama

Související témata: