Hlavní obsah

Jsme dost silní, než aby nás prohra v generálce srazila do kolen, je si jistý Bílek

Praha

Prohra v generálce ho samozřejmě mrzela, rozčarování však na sobě nedával ani trochu znát. „Máme dost silný a vyzrálý tým, než aby ho porážka srazila do kolen,“ byl si jistý trenér české fotbalové reprezentace Michal Bílek, že ani nevydařená příprava s Maďarskem jeho týmem nezacloumá. „O co horší generálka, o to lepší snad bude šampionátová premiéra,“ utěšoval se.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér národního týmu Michal Bílek věří, že prohra jeho svěřence do kolen nesrazí.

Článek
Fotogalerie

Pravdou je, že proti zarputile bránícím Maďarům to měli jeho svěřenci moc a moc těžké. "Ani Řekové, jejichž silnou zbraní je právě defenzíva, takhle urputně bránit nebudou, o tom jsem přesvědčen. Na šampionátu se rozhodně nesetkáme se soupeřem, jenž by praktikoval podobný, vyloženě defenzivní styl," ujišťoval sám sebe i hráče.

Kouč si je jistý, že Rosický za týden nastoupí

Uklidňovalo ho přitom vědomí, že na rozdíl od pražské přípravy bude mít v Polsku k dispozici už uzdraveného kapitána Rosického. „Od pondělí začne trénovat naplno, takže na páteční střetnutí s Ruskem s ním napevno počítám," upínal Bílek naděje k dirigentovi svého týmu.

„Právě jeho překvapivé přihrávky i schopnost prosadit se v souboji jeden proti jednomu nám scházely. Měli jsme sice převahu, ale jalovou. Do příležitostí jsme se nedostávali, scházely kvalitní míče do šestnáctky, náběhy do vápna, zakončení," vyčísloval trenér, co u svého týmu postrádal a co mu vyčítal.

Jalová převaha, laciné góly

Laciné góly do toho výčtu patřily také. „Laciné a hlavně hloupé. Po první inkasované brance jsme se sami zbytečně dostali pod tlak," glosoval zaváhání v úvodu střetnutí při standardní situaci Maďarů. Druhý gól zazlíval svým svěřencům také.

„Zrodil se po nedorozumění mezi Čechem a Hubníkem. Ale jinak Hubník sehrál dobrý poločas a nezklamal," hájil legionáře z berlínské Herthy, který otevřel Maďarům cestu k výhře.

Není divu, že jejich radost byla veliká.... „Po 33 letech jsme porazili český tým, takže jsem samozřejmě spokojen," pochvaloval si výhru trenér Maďarů Sándor Egervár. „Výhra je pro nás o to cennější, že máme spoustu zraněných, takže jsme nemohli výborně fyzicky výborně disponovanému českému týmu konkurovat nasazením a tempem. V obraně jsme si však počínali velice dobře a to bylo důležité. Ještě větší radost mi však připravil náš nejmladší hráč Gyurcsó, který zápas rozhodl."

Reklama

Související témata: