Hlavní obsah

Vrba doplnil nominaci na závěr kvalifikace o Kopice s Frýdkem

Aktualizováno

Nominaci české fotbalové reprezentace před závěrečnými zápasy kvalifikace mistrovství Evropy s Tureckem a v Nizozemsku doplnili záložník Jan Kopic z Plzně a univerzál Martin Frýdek ze Sparty. Dnes to oznámil trenér Pavel Vrba, který tak má k dispozici kompletní kádr 23 hráčů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Martin Frýdek nahlédne do reprezentace.

Článek

Pětadvacetiletý Kopic má na kontě zatím dva starty za národní tým. O dva roky mladší Frýdek na svůj debut čeká. Poprvé byl nominován na předchozí utkání s Kazachstánem a v Lotyšsku, po kterých si český tým v předstihu zajistil účast na šampionátu ve Francii v příštím roce.

Frýdek je klasický univerzál. Kouč Ščasný ho na podzim ve Spartě nasadil už jako útočníka, levého i pravého záložníka, defenzivního záložníka i pravého a levého beka. "Těžko soudit, jestli mi univerzálnost pomáhá nebo spíš škodí. Teď momentálně asi spíš pomáhá. Ale asi už by bylo dobré se někde zabudovat na jeden post," myslí si.

"Jsem hlavně rád, že hraju, že se dostanu do sestavy, a je mi jedno, kde to je. Nejlépe se ale cítím na levé straně a je jedno, jestli na bekovi či záložníkovi," říká Frýdek.

Reprezentace se sejde v pondělí v Praze a proti Turecku nastoupí v sobotu 10. října na Letné. Poslední kvalifikační zápas čeká Vrbův výběr o tři dny později v Amsterdamu.

Reklama