Hlavní obsah

Není příjemné poslouchat: Umyjte je lávou z Vesuvu, reagoval Balotelliho spoluhráč na rasistické urážky

Florencie/Praha

Pod dohledem carabinierů probíhá příprava italské fotbalové reprezentace na světový šampionát od chvíle, co se během soustředění v Covercianu poblíž Florencie stal Mario Balotelli terčem rasistických urážek. Verbální útoky na Super Maria přitom mířily od vlastních fanoušků, děti nevyjímaje. „Něco podobného je nepřijatelné,“ rozlítil se prezident Italské fotbalové asociace Giancarlo Abete a povolal do Coverciana na pomoc policisty.

Foto: Twitter

Mario Balotelli se připojil k antirasistické kampani, kterou vyvolal banán hozený po obránci Barcelony Danimu Alvesovi. Teď se stal terčem urážek on sám.

Článek

Tréninkový kemp v Covercianu je od čtvrtka přísně střežený. Policisté dohlížejí na fanoušky, do areálu pouští jen vyvolené. Ve čtvrtek to byla skupina dětí, která přišla Balotelliho podpořit.

Spoluhráči urážky potvrdili

To proto, že Super Maria vlastní fanoušci sledující trénink italské squadry rasisticky uráželi. On sám na jejich výkřiky a skandování v první chvíli nereagoval, jen prostě utekl od postranní čáry do středu hřiště.

Jeho spoluhráči však potvrdili, že urážky zazněly.

„Neuvěřitelné, že v roce 2014 jsme ještě svědky něčeho podobného. Není to dobrá vizitka našeho národa. Vždyť my jsme tady, abychom se společně připravovali a na světovém šampionátu v Brazílii reprezentovali Itálii," postavil se na obranu Super Maria nejlepší střelec italské ligy, čtyřadvacetiletý Ciro Immobile, který ze 22 góllů získal v Serii A Zlatou kopačku.

Právě Immobile se v uplynulých dnech a týdnech stal bojovníkem proti rasismu a vulgarním urážkám, projevům, které se staly pro italský fotbal velkým problémem.

„Není nic příjemného slyšet: Umyjte je lávou z Vesuvu," nelíbilo se mu třeba, když fanoušci jeho Turína v ligovém duelu uráželi fotbalisty Neapole, odkud on sám pochází.

„Rmoutí mě to. Stejně jako mě rmoutí urážení Balotelliho," promlouval Immobile v Covercianu.

To neměl Super Mario říkat

Samotný Super Mario zpočátku nereagoval, ale později se nechal slyšet, že podobné výpady proti němu se odehrávají jenom v Římě a Florencii.

To říkat neměl, protože jeho slova pro změnu vytočila prezidenta Fiorentiny. „Výkřiky pár idiotů nelze zobecňovat na všechny obyvatele Firorentiny a všechny naše fanoušky. Chtěl bych Balotellimu připomenout, že na rozdíl od jiných, jemu blízkých klubových příznivců, nebyli ti naši nikdy trestáni za incidenty a rasistické postoje," vrátil Philip Pucci Super Mariovi hozenou rukavici

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.