Hlavní obsah

Zdání prostě klame, trpce si povzdechl kouč klokanů Pivarník

Praha

Čtyři góly inkasované v předchozím kole v Teplicích, čtyři i teď doma po divoké přestřelce s fotbalisty Liberce. Přitom se zdálo, že obrana klokanů už začíná fungovat. Vždyť s nulou odehrála derby s Duklou i Slavií, stejně jako třeba zápas s Českými Budějovicemi. „Zdání prostě klame,“ trpce si povzdechl kouč Bohemians 1905 Roman Pivarník poté, co jeho tým doma padl. A dokonce již potřetí během podzimu...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Pauschek z Bohemians 1905 (vlevo) se snaží skluzem sebrat míč libereckému Dzonu Delargovi.

Článek
Fotogalerie

Liberec měl u Botiče nůž na krku. Vyjít bodově naprázdno, anebo jen remizovat, topil by se v tabulce pod čarou ponoru.

Přijeli vyhrát a skutečně vyhráli

„Výsledek z Jihlavy jsme sice neznali, ale přijeli jsme k Botiči vyhrát. Pravdou ale je, že když na začátku druhé půle klokani skóre otočili a my po gólu inkasovaném z penalty prohrávali, i bod bychom tady brali. I proto jsem se nechal vystřídat. Zranění bylo příliš bolestivé a já prostě cítil, že na hřišti je zapotřebí plnohodnotný hráč," přiznával David Pavelka, jenž úvodní trefou dostal svůj tým do vedení.

Nemělo ovšem dlouhého trvání. Domácí na konci prvního a v úvodu druhého poločasu skóre promptně otočili.

„Jenže pak jsme prostě vyhořeli. Věděli jsme, že Severočeši budou hrát na brejky, ale přesto jsme je do nich pouštěli a oni nás trestali," soukal ze sebe kapitán Bohemians 1905 Josef Jindrišek, který se již čtvrtou penaltou proměněnou v průběhu podzimu o obrat postaral.

Pak ale i on jen přihlížel, jak Liberec z rychlých kontrů skóre znovu otáčí. „A zaslouženě, protože jsme byli kompaktnějším, rychlejším a i v osobních soubojích důraznějším mužstvem, které si připravilo víc gólových šancí," kvitoval zvrat slovenský kouč na lavičce Severočechů Samuel Slovák.

Slovák: Nic jiného než vítězství neexistovalo

Evidentně se mu ulevilo, že po sedmi nerozhodných výsledcích jeho svěřenci konečně zase vyhráli a v tabulce se prodrali vzhůru.

„My už mohli vyhrát řadu předchozích utkání, v nichž jsme nakonec jen remizovali, takže tentokrát pro nás už neexistovalo nic jiného než vítězství. A to přesto, že jsme věděli, jak těžce se ve Vršovicích hraje a jaké prostředí nás čeká," přiznával liberecký kouč, že nic jiného než import tří bodů nepřipouštěl.

Nakonec ale přesto nechybělo mnoho, aby se musel i u Botiče smířit s remízou. Zvláště Lietavova bomba minutu před koncem po vyrovnání doslova volala.

„Trefil jsem to dobře, jenže Kolář se vytasil s ještě lepším zákrokem," uznával střídající kanonýr domácích.

„Musel jsem spoluhráče podržet. Celý zápas jsem působil strašně nejistě, takže jsem se snažil klukům vrátit to, že mě podrželi a skóre nakonec otočili," nehrál si na geroje, natož pak na libereckého spasitele brankář Ondřej Kolář.

„Před derby s Jabloncem v příštím kole bylo pro nás moc a moc důležité, že jsme zápas na Bohemce dotáhli do šťastného konce a vyhráli. Prolomili jsme sérii nerozhodných výsledků a snad už z nás všechno spadlo a bude zase lépe," doufal po tříbodovém importu od Botiče.

Přestávka klokanům nepomohla

I trenér klokanů Roman Pivarník doufá, že po prohrách v Teplicích a teď doma s Libercem bude zase lépe. „Vypadá to, že jsme během reprezentační přestávky vypadli z tempa, které jsme nabrali," uznával, aby hned přispěchal s důvody, proč tomu tak asi je.

„Mohou za to zdravotní problémy, které nás trápí... Brabec třeba po zákroku teplického Salamiho trénoval jen dva dny v týdnu, oba krajní obránci Šírl a Pauschek měli dokonce potíže takového rázu, že Šírla jsem musel předčasně střídat a u Pauscheka sužovaného střevními potížemi jsem si nebyl jistý, kolik minut vůbec vydrží. O přestávce mu bylo tak zle, že chtěl, abych ho vystřídal. Jenže máme příliš úzký kádr, než abych mohl dělat podobné rošády v sestavě," připomínal Pivarník.

Ke svým svěřencům měl ale připomínky také. „Musí si znovu dobře uvědomit, že náš fotbal je založený na odvaze a poctivosti, protože jedině s těmito vlastnostmi přicházely úspěchy a bodové zisky."

Porazí Liberec i v příštím ligovém kole doma Jablonec?
Ano, Slovan vyhraje
43,5 %
Zápas skončí remízou
21,1 %
Ne, zvítězí Jablonec
35,4 %
Celkem hlasovalo 1797 čtenářů.

Reklama

Související témata: