Hlavní obsah

Zase remizovat? To už by bylo na pistoli, děsil se dalšího nerozhodného výsledku liberecký střelec Pavelka

Praha

Netušili, že před zápasem na Bohemians jsou na tom tak bídně a že pouze import tří bodů je posune vzhůru. „Přijeli jsme do Prahy vyhrát, protože uhrát zase jen remízu, to by už bylo na pistoli,“ potvrzoval liberecký záložník David Pavelka, že před duelem u Botiče neměli Severočeši ani tušení, že se po podvečerním vítězství Jihlavy nad Brnem propadli na předposlední příčku v ligové tabulce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký záložník David Pavelka.

Článek
Fotogalerie

Do Prahy jste přijeli vyhrát, ale v úvodu druhé půle to s vámi vypadalo všelijak. Klokani gólem z penalty skóre otočili a měli navrch. Jak moc v tu chvíli mrzeli šance, které jste zahodili v úvodních šesti minutách?

Asi bychom si je hodně vyčítali. Šural tu svou neproměnil, já trefil jen tyč, prostě se opakovalo to, co nás provází celý podzim. Gólové příležitosti si připravujeme, ale branky nedáváme.

Nakonec jste ale střeleckou nemohoucnost překonali a právě vy jste se postaral o vedení. K brance jste přišel ale dost lacino...

Obránci Bohemky udělali obrovskou chybu, protože balón je přeskočil. A já byl rád, že jsem k němu vůbec doběhl.

Vedli jste, mohli jste režírovat utkání podle svých představ, jenže na konci první a v samém úvodu druhé půle jste dvakrát inkasovali a zdálo se, že vaše představy o tříbodovém importu vezmou za své.

Klokani nám z jediné šance za celý první poločas dali gól, a když pak z penalty přidali druhý, skutečně to s námi vypadalo všelijak. Zkomplikovali jsme si život a v ten moment bychom určitě brali i remízu. Kluci však ukázali charakter a střetnutí famózně otočili.

Ovšem už bez vás, neboť trenér Slovák vás vystřídal...

Dostal jsem ránu do pánve a hodně to bolelo. Zkoušel jsem sice zranění rozběhat, ale nešlo. A protože jsme prohrávali a já cítil, že na trávníku je zapotřebí plnohodnotný hráč, sám jsem žádal trenéra o vystřídání.

Nakonec to byl od trenéra šťastný tah, neboť právě váš náhradník Luckassen režíroval obrat, k němuž došlo.

Vypadá to, že se stane v Liberci dobrým žolíkem, protože po jeho příchodu jsme strhli vítězství na naši stranu.

Ovšem i díky gólmanovi Kolářovi, který bravurním zákrokem v předposlední minutě zlikvidoval střelu Lietavy a odmítl tak v pořadí už osmou remízu, kterou byste jinak na podzim v lize uhráli.

Hrát zase nerozhodně, už by to bylo na pistoli.

Nakonec jste v nastaveném čase přidali ještě čtvrtou branku a tři body získali. Výhra vám asi hodně pomůže před podještědským derby s Libercem, které je na programu v příštím kole.

Určitě, protože jsme už konečně potřebovali vyhrát. Zvláště před derby, jež bude stejně vyhecované, jako zápas na Bohemce. Pokaždé je to jiný zápas, než ty běžné, ligové... Přijde víc diváků, nikdo se nedívá, jak je na tam v tabulce soupeř, oba mužstva chtějí uspět.

Narazil jste na vyhecované derby s Jabloncem, ovšem i utkání na Bohemians bylo vyhecované a v některých fázích hodně nervózní.

Tomu nahrává kulisa, před níž se hraje. Diváci jsou v Ďolíčku fantastičtí, ale atmosféra je někdy dost vyhrocená. A my se nechali strhnout, takže jsme dostávali žluté karty. Zápas se ale divákům musel líbit, protože obě mužstva chtěla hrát fotbal, útočit, využívat prostorů, které se k tomu nabízely, střílet góly. Nakonec jich padlo šest, což k zajímavosti utkání také přispělo.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Plzeň 30 70 : 24 72
2 Sparta 30 57 : 20 67
3 Jablonec 30 58 : 22 64
4 Ml. Boleslav 30 43 : 34 46
5 Příbram 30 40 : 45 43
6 Dukla 30 34 : 40 41
7 Teplice 30 41 : 37 38
8 Bohemians 30 35 : 41 38
9 Slovácko 30 43 : 46 37
10 Jihlava 30 33 : 38 36
11 Slavia 30 40 : 45 34
12 Liberec 30 39 : 43 33
13 Ostrava 30 23 : 41 33
14 Brno 30 34 : 45 33
15 Hradec Králové 30 26 : 52 25
16 Č. Budějovice 30 29 : 72 22

Reklama

Související témata: