Hlavní obsah

Příbram - Ostrava 3:1Baník byl v Příbrami na ručník

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Zeman 1 : 0
46. Řezníček 2 : 0
63. Řezníček 3 : 0
84. Kukec 3 : 1
Záznam online reportáže

Příbram

Léčba Tobiášem pokračuje úspěšně. Kouč Příbrami vyhrál počtvrté za sebou, ale Příbram poprvé dostala gól. Baník neměl ve 12. kole Synot ligy u říčky Litavky v sobotu večer šanci a prohrál 1:3. Domácí dominovali a jejich vítězství mohlo být ještě výraznější, protože několik šancí ještě neproměnili.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Obránci Příbrami Tomáš Hájovský a Tomáš Zápotočný a útočník Jakub Řezníček (vpředu zleva) se radují z gólu.

Článek

Příbram hraje pod trenérem Tobiášem fotbal plný nápadů a signálů. Už v úvodní minutě při rohovém kopu Pilík pohnul míčem, Zeman s ním vyrazil k šestnácte, ale jeho střelu srazil jeden z ostravských zadáků na další roh. Ty kopala Příbram během deseti minut čtyři a při každém zkusila signál. Nic z nich nebylo, ostravská obrana vždy stačila míč odvrátit. Nejnebezpečnější tak pro Pavlenku byl v první čtvrthodině Pilíkův střílený centr, který si Baránek málem srazil do vlastní branky.

Zmátli i Pavlenku

Po čtvrthodině dali domácí gól opět po jednom ze signálů, ale Zapotočný byl v ofsajdu, takže neplatil. Příbram ale byla dál při chuti. Střed hřiště ovládli Deli s Pilíkem, vlevo zatápěl Frydrychovi Zeman a po jeho centru Pilík nezakončil přesně. Gólu se však přeci jenom dočkali. Stronati zbytečně fauloval Řezníčka, míč si postavil Zeman a technickou střelou překonal Pavlenku, kterého pohybem zmátli jak domácí hráči, tak i jeho obránci, takže balón uviděl až v síti u vzdálenější tyče.

Ostravě viditelně chyběl zraněný Greguš. Souvislá akce byla problém, většina míčů končila na kopačkách domácích obránců. Dva Kukecovy pokusy nenašly cíl, a když už se povedla pěkná kombinační akce, nedokázal ji Šichor přesně zakončit. Na druhé straně se vyznamenal Pavlenka, který skvělým zákrokem vytáhl na roh Řezníčkovu střelu z voleje po centru vynikajícího Zemana.

Bleskový úder

Druhá půle začala pro hosty katastrofálně. Baránek dal slabou malou domů hlavou, Řezníček jeho úmysl vystihl a s překonáním bezmocného Pavlenky už neměl problém. Baník se snažil, ale ve středové řadě domácích nedokázal překonat obrovitou hráz v podobě Deliho, který nejenže odebíral hostům míče, ale hrál si s nimi jako kočka s myší. K němu se přidali i ostatní a hrstka domácích fanoušků je častokrát odměnila potleskem na otevřené scéně za pohledné akce.

A nakonec se povedl i „rohový" signál, byť ne stoprocentně. Rohový kop Zemana se dostal od Hájovského zpět k bližší tyči, kde byl Řezníček a uklidil ho do sítě. Po hodině hry byl Baník na ručník a žolík Baroš dál seděl na lavičce náhradníků. Ostravští byli jako po těžkém k.o., bylo jen otázkou, jestli je Příbram dorazí, nebo už bude myslet na úterní dohrávku s Duklou.

Hosté přesto mohli snížit. Kukec ale po ojedinělé akci prováhal správný okamžik ke střele a Narh napálil odražený míč vedle brány. Domácí znovu drželi míč, ale dopředu už s ním tolik nespěchali a šetřili síly. To se jim vymstilo. S míčem si před vlastní šestnáctkou hráli tak dlouho, až Hnaníčkovu přihrávku vystihl Kukec, položil si Boháče a vstřelil čestný úspěch.

12. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Baník Ostrava 3:1 (1:0)
Branky: 46. a 63. Řezníček, 24. M. Zeman - 84. Kukec. Rozhodčí: Houdek - Moláček, Urban. ŽK: Hájovský, Zeman - Kukec. Diváci: 2968.
Příbram: Boháč - Sus, Hájovský, Zápotočný, Neves - Hnaníček, Deli - Pilík (84. Suchan), Fillo, M. Zeman (78. Danoski) - Řezníček (81. T. Krbeček). Trenér: P. Tobiáš.
Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Baránek, Stronati, Holzer - Kukec, Mensah, Lindpere (46. J. Šašinka), Šichor, Štěpán (46. Azevedo) - Nahr (77. Byrtus). Trenér: Bernady.

Reklama

Související témata: