Hlavní obsah

Hradec - Dukla 2:4Hradec prohrál i s novými trenéry, nestačil na Duklu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Halilovič 1 : 0
37. Čajič 1 : 1
45. Beauguel 1 : 2
55. Dvořák 2 : 2
74. Považanec 2 : 3
86. Beauguel 2 : 4
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Fotbalisté Hradce Králové prohráli ve 12. kole Synot ligy 2:4 s Duklou a připsali si šestou porážku za sebou. Domácí poslal do vedení Halilovič a ve druhé půli vyrovnával Dvořák, za hosty se dvakrát trefil Beauguel, po brance přidali Čajič s Považancem. Východočechům tak nepomohla ani trojice nových trenérů, který nahradila Luboše Prokopce, jenž před týdnem ve stínu špatných výsledků odstoupil z funkce.

Foto: David Taneček, ČTK

David Jean Beauguel z Dukly (uprostřed) se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Na hradeckou lavičku se usadil jako hlavní kouč sportovní ředitel Barborík, rozhodující slovo k týmu měl však někdejší stoper Pilný, který byl Prokopcovým asistentem. Trenérskou trojici v realizačním týmu ještě doplnil zkušený Škorpil, ten však plní roli konzultanta a bylo to vidět i před zápasem, kdy se ještě deset minut před výkopem procházel podél tribuny.

Noví trenéři začali velmi dobře. Východočeši, nejhůře střílející tým ligy, se prosadili už ve 4. minutě. Halilovič chtěl prostrčit míč mezi obránci Dukly, ti ho srazili zpět k bosenskému hráči a ten šel sám na bránu a Radu překonal střelou po zemi.

Domácí byli v poli sice s Duklou vyrovnaní, ale po inkasované brance byli hosté nebezpečnější. Jejich první šance ještě gólem neskončila, přitom stála za to: Berger trefil z přímého kopu břevno, dorážka Francouze Beauguela skončila na stejném místě. Jako třetí se k míči dostal Jeřábek, míč však dorazil do brány rukou a dostal žlutou kartu.

Další šance už skončila vyrovnáním. Odražený míč po standardní situaci trefil za šestnáctkou prudce a přesně Čajič. Gólman Kuciak, který v posledních dvou zápasech nahradil v hradecké bráně reprezentanta do jedenadvaceti let Koubka, neměl šanci. Špatně pak dopadl i v poslední minutě poločasu. Berger obelstil na pravé straně Mareše, přihrál pod sebe, první střelu z jasné pozice ještě Kuciak vyrazil, ale Beauguelovu dorážku chytit nemohl.

Považanec odpověděl na vyrovnání Dvořáka

Po změně stran hrál Hradec poměrně dobře, tlačil se dopředu, ale neměl větší šance. Přesto se prosadil. V 55. minutě se kolem obránce obtočil nejlepší střelec mužstva Dvořák a střelou pod břevno vyrovnal.

Poslední tým tabulky se poté začal tlačit do útoku, ale pokus o rozhodnutí dopadl špatně, protože hosté dvakrát udeřili z protiútoků. Rozhodující branku vstřelil střídající Považanec, jenž využil přihrávku Bergera, který se tak podílel na prvních třech brankách Dukly.

Poslední trefu si opět připsal nejlepší kanonýr Dukly Beauguel, když potrestal chybu kapitána Rolka.

12. kolo fotbalové Synot ligy:
FC Hradec Králové - Dukla Praha (1:2)
Branky: 4. Halilovič, 55. Dvořák - 45. a 85. Beauguel, 37. Čajič, 74. Považanec. Rozhodčí: Pechanec - Wilczek, Hock. ŽK: Černý - Jeřábek, Štětina, Beauguel. Diváci: 2030. Poločas: 1:2.
Hradec: Kuciak - Holeš, Rolko, Plašil, P. Mareš (81. Prokeš) - Štípek, P. Černý (74. Kotiš), A. Čermák, Shejbal (51. Vaněček) - Halilovič, P. Dvořák. Trenér: Pilný.
Dukla: Rada - Karavajev, Jeřábek, Štětina, Polom - Marek Hanousek, Gedeon - Berger (79. Nestor), Čajič (63. Považanec), Jakub Mareš (83. Krmenčík) - Beauguel. Trenér: Kozel.

Reklama