Hlavní obsah

Potrestali jsme jedinou chybu Slovácka, radoval se z cenné výhry plzeňský kouč Koubek

Čestmír FolkSport.czPrávo
Aktualizováno

Nepodali zdaleka optimální výkon, ale roli favorita nakonec splnili. Plzeňští fotbalisté si vítězstvím 1:0 na Slovácku upevnili vedoucí pozici v tabulce Synot ligy.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Plzeňský záložník Tomáš Hořava (vpředu) slaví gól na hřišti Slovácka v utkání 12. kola Synot ligy. Vpravo se raduje další středopolař Viktorie Ondřej Vaněk.

Článek
Fotogalerie

„Za tři body jsme hrozně rádi, v Uherském Hradišti se nikdy nezískávají snadno. My jsme navíc hráli podruhé za sebou venku a dovézt si domů šest bodů rovněž není lehké. Z tohoto pohledu jsme tedy před důležitým střetnutím se Spartou spokojeni," tvrdil plzeňský kouč Miroslav Koubek.

Vzápětí ovšem přiznal, že ho výkon Viktorky hlavně v prvním poločase příliš nenadchl. „Byli jsme málo aktivní, nedařila se nám přechodová fáze. Domácí navíc hrozili nebezpečnými protiútoky," štvalo Koubka, že jeho celek neměl do pauzy duel pod kontrolou. „O přestávce jsme si v kabině řekli, že musíme soupeře trochu rozběhat. Povedlo se. Najednou jsme byli mnohem víc na balónu a zvýšené úsilí jsme korunovali rozhodující brankou. Potrestali jsme snad jedinou chybu Slovácka," připustil Koubek.

Vítězný gól zaznamenal střídající Tomáš Hořava. „Milan Petržela mě perfektně našel. Zamířil jsem na zadní tyč a povedlo se mi trefit míč tak, jak jsem zamýšlel. Měl jsem ale i trochu štěstí, protože už na mě dotírali dva protihráči. Jsem šťastný, že nám moje trefa vynesla tři bodíky. Třeba mi to příště dopomůže do základní sestavy," doufal Hořava, jehož vyslání na hřiště urychlily Kolářovy zdravotní trable. „Žádný velký geniální tah to tudíž ode mě nebyl," usmál se Koubek.

Kerbr: K bodu jsme byli hodně blízko

Slovácku chyběly v souboji s lídrem tabulky vykartované opory Došek a Diviš. „S nimi bychom asi Plzeň potrápili ještě víc, ale i takhle mám radost z toho, jak vyrovnaným protivníkem jsme Viktorce byli. Vždyť oni mají tým plný reprezentantů a u nás nastoupili v základu čtyři mladíci, kteří teprve v nejvyšší soutěži sbírají zkušenosti. Pro Heču, Břečku, Havlíka či Trávníka to byla obrovská škola. Za to, že jsme těsně padli, mohlo skutečně snad naše jediné zaváhání," souhlasil s Koubkem trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

Jeho mužstvo se v závěru ještě nadechlo k mohutnému náporu. „To už jsme si počínali vabank, nakopávané balóny do šestnáctky však bohužel k vyrovnání nevedly. Přesto nejsem z porážky s tak kvalitním soupeřem smutný. Teď ovšem potřebujeme přivézt tři body z Brna," plánoval okamžitě Habanec.

Úplně na konci utkání se ještě domácí hráči i diváci dožadovali pokutového kopu po střetu Kerbra s Hubníkem. „Míč jsem si kopl dopředu, a jak jsem Hubníka obíhal, trochu jsem štrejchl o jeho koleno. Malý kontakt tam byl," nebyl si ani Milan Kerbr jistý, zda měl sudí Orel penaltu odpískat.

Vzhledem k absencím Doška a Diviše tentokrát nastoupil na hrotu. „Byl to trochu nezvyk, útočníka jsem už dlouho nehrál, poslední dobou jsem zvyklý pohybovat se spíš na kraji zálohy. Celý týden jsem se tudíž snažil zvykat na novou roli na trénincích. Museli jsme trochu pozměnit taktiku, jsem totiž poněkud jiný typ fotbalisty než Libor Došek, který umí hlavou skvěle sklepávat balóny. Náš záměr vyrážet z obranného bloku k brejkům nám docela vycházel, škoda jediné inkasované branky. Plzeň se tentokrát nezdála v optimální pohodě, aspoň k bodu jsme byli hodně blízko," litoval Kerbr druhé domácí prohry Slovácka v řadě.

Fotbalisty Slovácka čeká v příštím ligovém kole duel v Brně. Jak zápas skončí?
Vyhraje Brno
23,6 %
Utkání skončí remízou
14,4 %
Zvítězí Slovácko
62 %
Celkem hlasovalo 1766 čtenářů.

Reklama

Související témata: