Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalisté Liberce a Jablonce budou hrát v derby o putovní trofej

Aktualizováno

Fotbalové derby mezi severočeskými sousedy Libercem a Jabloncem obohatí od nedělního 41. souboje rivalů v rámci samostatné české ligy nová tradice. Pokud jeden z týmů prestižní zápas ovládne, získá putovní skleněnou trofej a bude se honosit titulem "Král Ještědu". Oba kluby o tom informovaly na společné tiskové konferenci, která se uskutečnila symbolicky na hoře Ještěd.

Podještědské derbyVideo: synotliga.cz

 
Článek

Nad soubojem, který oficiálně ponese název podještědské derby, bude mít záštitu hejtman Libereckého kraje Martin Půta, jenž přislíbil účast na jednotlivých zápasech. Z jeho rukou pak vždy vítězný tým převezme novou trofej.

Součástí projektu je i nové logo k podještědskému derby. Na něm jsou zobrazeny symboly Liberce i Jablonce a vrcholu hory Ještěd, která se tyčí nad oběma městy. Vše doplňuje slogan "Jedna hora. Jedna řeka. Dva kluby. Derby!".

"Ten zápas je vždy úplně jiný než ostatní, je to prostě derby. Jak fanoušci, tak my budeme chtít ten zápas zvládnout a vyhrát," řekl liberecký kapitán Jiří Fleišman.

Jablonec nevyhrál ani v jednom z 20 ligových duelů na hřišti Liberce, ale v neděli by rád prokletí na stadionu U Nisy prolomil. "Doma se nám vyhrát podařilo, ale u nich ještě ne. Takže uděláme vše pro to, abychom tam konečně uspěli," uvedl s šesti brankami nejlepší jablonecký střelec Filip Novák, který kvůli zranění chyběl v uplynulém duelu s Teplicemi (4:2).

Podještědské derby v neděli od 15:45 uzavře program 13. ligového kola.

Reklama

Související témata: