Hlavní obsah

Teplice - Jihlava 2:3Potřetí už si Jihlava vedení v Teplicích sebrat nenechala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Kukol 0 : 1
54. Mahmutovič 1 : 1
67. Jablonský 2 : 1
67. Kučera 2 : 2
84. Mešanovič 2 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jihlavy se ve 13. ligovém kole vymanili z pásma sestupu. Pomohla jim k tomu výhra 3:2 v Teplicích, za kterou z velké části vděčí chybám domácích. Vítězný gól vstřelil v 84. minutě do prázdné branky Mešanovič.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický záložník Franci Litsingi (vpravo) a záložník Jihlavy Tomáš Kučera.

Článek

Jihlavský trenér Roman Kučera sliboval před zápasem koncentrovanou defenzivu a jeho svěřenci slib začali plnit od první minuty. Teplice se nedokázaly v zahuštěném prostoru prosadit, ztrácely míče a bez vykartovaného Ljevakoviče jen těžko zachytávaly brejky. Domácí dokázali být za celý první poločas nebezpeční jen jednou - Vondrášek se protáhl z pravé strany do šestnáctky a přenechal míč rozběhnutému Litsingimu, jenže jeho střela prolétla jen metr vedle levé tyče.

A pět minut před pauzou udeřili hosté. Mešanovič si ve středu hřiště obhodil posledního obránce a šel sám na Grigara, který sice jeho střelu ještě vyrazil, ale dobíhající Kukol dostal míč do sítě.

Jihlava nechala poprvé v sezoně jen na lavičce svého elitního útočníka Harbu. Na hřiště se dostal až v 53. minutě - a pár vteřin nato bylo srovnáno. Mahmutovič ze zdánlivě beznadějné pozice v levém rohu hřiště vykličkoval a tvrdou střelu umístil přesně k tyči.

Tepličtí sice po vyrovnání ožili, jenže zároveň přestávali bránit a Jihlava je za to opět potrestala. Takács v 67. minutě nedůrazně odhlavičkoval nakopnutý míč, který si před vápnem našel jihlavský záložník Kučera a jeho střela zapadla přesně k tyči.

Jihlava sice vedení ani napodruhé příliš dlouho neudržela, v 76. minutě po rohu vyrovnal Jablonský, ale hosty to nakonec mrzet nemuselo. Domácí jim totiž darovali ještě jeden, nakonec vítězný gól: Vondrášek v 84. minutě špatně vyřešil další nakopnutý míč, poslal od půlky nepříjemně skákavou malou domů, kterou brankáři Grigarovi vypíchl Mešanovič. Teprve potom si Teplice vynutily tlak, jenže potřetí vyrovnat už nedokázaly.

13. kolo první fotbalové ligy:
Teplice - Jihlava 2:3 (0:1)
Branky: 54. Mahmutovič, 76. Jablonský - 40. Kukol, 67. Kučera, 84. Mešanovič. Rozhodčí: Paták - Vlasjuk, Mokrusch. ŽK: Takács, Jablonský - Kukol, Fulnek. Diváci: 3321.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Matula, Jablonský, Krob - Takács (72. Lüftner), Táborský (46. Jirásek) - Vůch, Litsingi, Nivaldo - Mahmutovič. Trenér: Ščasný.
Jihlava: Hanuš - Vaculík, Šourek, Krejčí, Hybš - Jánoš, Šulek (54. Harba) - Kukol, Kučera, Fulnek (62. Masopust)- Mešanovič (90. Kosak). Trenér: Kučera.

Reklama

Související témata: