Hlavní obsah

Zápotočný mě přidržel, tvrdil Moukanza. Vyloučený příbramský kapitán s ním nesouhlasil

Brno

Fotbalisté Brna vstřelili po dlouhých 292 minutách gól a po šesti prvoligových kolech bez výhry vybojovali v duelu s Příbramí tři body. Z premiérové branky se radoval Francouz Alain Moukanza, který se zasloužil i o vyloučení soupeřova kapitána Zápotočného v 32. minutě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Tomáš Rada ze Slovácka a Donneil Alain Moukanza z Brna.

Článek

„V Brně jsem už pět měsíců, a tak jsem šťastný, že jsem konečně dal gól. Pomohla mi k němu i trocha štěstí, netrefil jsem po Zavadilově přihrávce balón tak prudce, jak jsem chtěl. Za brankovou čáru ale naštěstí doletěl," oddechl si Moukanza, který pak pelášil sám na brankáře Boháče, avšak po zákroku Zápotočného zezadu upadl a příbramský stoper viděl červenou kartu. „Rukou mě trochu přidržel. Sice ne moc, ale faul to byl. Fotbal někdy bývá takový," usmíval se třiadvacetiletý Moukanza.

Zápotočný s ním nesouhlasil. „Jsem přesvědčený, že jsem se ho ani nedotkl. Myslím, že Moukanza uklouzl a spadl. I když sudí zapískal, doufal jsem, že mi udělí jenom žlutou," líčil zklamaný Zápotočný, který hned v úvodu neproměnil ještě za bezgólového stavu tutovku. „Hrozná škoda, že jsem netrefil branku. Kdybych dal vedoucí gól, zřejmě by se utkání vyvíjelo jinak. I v deseti jsme ovšem měli šance na vyrovnání. Tentokrát rozhodně nezvítězil lepší tým," mínil Zápotočný.

Příbramský kouč Pavel Tobiáš se nechal slyšet, že jeho mužstvo má za sebou zápas blbec. „Střetnutí silně ovlivnily zmíněné situace z úvodu. I v oslabení bylo za stavu 0:1 v našich schopnostech něco s výsledkem udělat, vždyť Zbrojovka dohrávala v křeči. Naše standardky ale bránila velmi dobře, tentokrát jsme se z nich neprosadili," mrzelo ho.

Brněnský trenér Václav Kotal si výhry nesmírně považoval. „Načekali jsme se na ni dlouho. Stejně jako v předchozím duelu na Bohemce jsme udrželi vzadu nulu a tentokrát jsme konečně skórovali. Mohli jsme několikrát zvýšit na 2:0, avšak nadějné brejky jsme řešili hrozně ukvapeně. Příbramští šli v závěru pochopitelně do rizika a my jsme se začali strachovat o vítězství. Proto byly poslední minuty tak hektické," přemítal Kotal, který pochválil autora jediné branky Moukanzu. „Chtěli jsme po něm, aby se ještě víc než jindy tlačil do soupeřovy šestnáctky, což splnil. Za týden v podzimní derniéře v Hradci by se k němu měli přidat i další hráči," přál si.

Reklama

Související témata: