Hlavní obsah

Ostrava - Jablonec 1:2Baránek daroval Jablonci výhru vlastním gólem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Doležal 0 : 1
60. Štěpán 1 : 1
90. Baránek (vlastní) 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce v dnešním utkání 15. kola nejvyšší soutěže na poslední chvíli zachránili vítězství 2:1 v Ostravě a drží jednobodový odstup za v tuto chvíli vedoucí Spartou. Vyrovnaný duel rozhodl v 90. minutě vlastní gól ostravského stopera Jana Baránka. Jablonec podeváté v řadě bodoval, naopak Baník doma padl na desátý pokus a po víc než sedmi měsících.

Článek

Baník si v úvodní půlhodině s druhým nejlepším útokem soutěže v ničem nezadal. Rychle bylo patrné, v čem bude síla Ostravanů: přikrytý střed hřiště a brejky. Domácím tato taktika také dlouho vycházela až na to, že několik rychlých kontrů zhatila špatná finální přihrávka.

Severočeši se ale proti dobře hrajícímu soupeři dlouho neprosadili ani náznakem. Až ve 27. minutě mohla přijít ledová sprcha, ale nepříjemnou Rossiho hlavičku Pavlenka s problémy vykopl nohou. Baník odpověděl skoro identicky. Lindpere našel přesným centrem hlavu Kukece, který ale míči nedal potřebnou razanci a Hrubý jeho pokus lapil. Tomu vzápětí znovu zatrnulo, jenže De Azevedo povedený brejk po pasu Greguše zakončil nepřesnou bombou.

Přes slušný výkon se Baníku zle vymstila ojedinělá chyba v rozehrávce. Hosté ve 43. minutě vypíchli Baránkovu přihrávku na střed, Mingazov míč z levého křídla postrčil na Doležala, který ho z první umístil k bližší tyči.

Domácím ale gól do šatny neubral na odhodlání. Stoper Stronati se v 55. minutě drze dral za vyrovnáním, ale Hrubý byl u něj včas a jeho dloubnutí vyrazil na roh. Jablonecký brankář však po hodině hry zaspal při Kukecově centru a Štěpán jeho zaváhání potrestal přesnou hlavičkou.

Hosté byli v koncích. Získali sice územní převahu, ale nic víc. Také jim však ještě jednu možnost nabídl brankář Pavlenka, který otálel s vyběhnutím, a Mingazovův centr doslova před nosem osamoceného Doležala uzmul Baránek. Poslední tři minuty se dostal na hřiště i uzdravený Baroš, ale v hlavní roli byl jeho spoluhráč Baránek. Ten si totiž po úniku a vyražené střele Crnkiče v poslední minutě míč srazil do vlastní branky.

Crnkič mohl vzápětí výhru navýšit, ale z malého vápna vysoko přestřelil. Jablonec podeváté v řadě s Ostravou neprohrál.

15. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Baumit Jablonec 1:2 (0:1)
Branky: 60. Štěpán - 43. Doležal, 90. vlastní Baránek. Rozhodčí: Jílek - Urban, Dobrovolný. ŽK: Greguš, Mensah, Baránek - Rossi, Pernica, Crnkič. Diváci: 3119.
Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Baránek, Stronati, Holzer - Greguš, Mensah - Kukec, Lindpere (58. J. Šašinka), Štěpán (87. Baroš) - De Azevedo (75. Byrtus). Trenér: Bernady.
Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, M. Kysela, F. Novák - Hübschmann, Rossi - Kopic (90. Mihálik), M. Pospíšil, Mingazov (65. Crnkič) - M. Doležal (79. Jun). Trenér: Šilhavý.

Reklama