Hlavní obsah

Plzeň na den až třetí. Koubek ale ví, jak Viktorku do čela vrátí

První Sparta 34 bodů, druhý Jablonec 33, třetí Plzeň 32. Fotbalisté Viktorie nejsou na takovou podobu tabulky Synot ligy zvyklí. Výhoda je ovšem na jejich straně. Zatímco rivalové již své zápasy 15. kola odehráli, Plzeň má nedělní domácí duel s Bohemians Praha 1905 k dobru. A když klokany porazí, bude půlmistrem. Zápas se hraje od 15:45, přímý přenos vysílá ČT Sport, všechny ligové zápasy můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek.

Článek

Klokani získali z posledních čtyř kol jediný bod, navíc venku v lize prohráli třikrát za sebou a dali při tom jediný gól. Přesto viktoriáni čekají v posledním letošním utkání v Doosan Areně hodně tuhý boj.

„Bohemka neustoupí od své hry, kterou začala hrát na začátku sezóny. Pod trenérem Pivarníkem je trochu jiná, je aktivnější dopředu, hraje útočněji a má dobrý přechod přes střed hřiště. Určitě je to soupeř, který se chce prezentovat fotbalově. A určitě je to nebezpečný soupeř," avizuje trenér Miroslava Koubek na klubovém webu.

Po porážce v Jihlavě berou jen výhru

Před reprezentační přestávkou Plzeň nečekaně prohrála v Jihlavě, kde tak přišla o osmizápasovou sérii zápasů bez prohry. O to větší teď má motivaci.

„Pevně věřím, že vyhrajeme, protože po porážce v Jihlavě ani jinak přemýšlet nemůžeme," ujišťuje Koubek. „Musíme to napravit a naší touhou a motivací je domácí zápas zvládnout a vyhrát. Příprava na utkání probíhá standardně, nicméně zdůrazňuji mobilizaci pro psychické i fyzické síly na závěr podzimu," zdůrazňuje kouč.

Limberský bude chybět

Během pauzy postrádal hned sedm reprezentantů. Ale nestěžuje si.

„Vždy bych si představoval, že budu mít pěkně vymalovaný celý týden s kompletním týmem, ale mužstvo, jako je Plzeň, má reprezentanty. Jsme za to samozřejmě rádi a myslím, že jsme se s tím vyrovnali."

V Jihlavě se zranil Limberský, Viktoria si musí poradit bez něj. „David je velká osobnost, reprezentant a kapitán týmu. Určitě takový hráč vždy bude chybět, nicméně my si musíme poradit a věřím dalším hráčům, kteří jsou členy našeho nesporně kvalitního kádru," říká Koubek.

Reklama

Související témata: