Hlavní obsah

Sparta není tým, který by si honil svá ega, těší kanonýra Dočkala

Loni se zapojil až od 5. kola, přesto vytvořil 19 asistencemi rekord české fotbalové ligy jako nahrávač. Letos se Bořek Dočkal trefuje sám. Tři góly dal na podzim za reprezentaci a se sedmi zářezy patří k nejlepším střelcům v lize. V sobotním duelu s Českými Budějovicemi (4:0) skóroval dvakrát, a když trefil tyč, jen o vlásek mu unikl cenný hattrick. „Škoda, třeba už taková šance nebude,“ usmál se letenský záložník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólová radost Bořka Dočkala, který se proti Českým Budějovicím prosadil dvakrát.

Článek
Fotogalerie

Smůla, trefil jste tyč a těsně tak přišel o hattrick.

To mě samozřejmě mrzí. Člověk nikdy neví, třeba už taková příležitost nikdy nebude. David Lafata mi šanci perfektně připravil, stačilo trefit prázdnou branku. Měl to být gól. Na druhou stranu to vzhledem k výsledku není zase tak důležitá věc.

Lafata dal také dva góly. Vám na jeden přihrál a další vnucoval. Kapitán ukázal, že není žádný sobec.

Nejsme zrovna tým, který by měl fotbalisty, co hrají jenom na sebe. Nikdo z nás si nepotřebuje honit své ego. Utkání rozhodl druhý nebo třetí gól. Chtěli jsme si zahrát, vymyslet hezké akce.

Můžete být spokojení, přenesli jste si formu z reprezentace.

Měli jsme dost času na odpočinek, což se pozitivně projevilo. Dařilo se nám i v klubu, formu si přenášíme jak ze Sparty do reprezentace, tak obráceně.

Pokud by Plzeň nezvládla dohrávku s Bohemians, získáte titul půlmistra. Je pro vás důležitý?

Ani ne. Mnohem důležitější je, aby se nám podařilo Plzni a Jablonci bodově odskočit na jaře.

Ve čtvrtek budete hrát s Neapolí o postup do jarní části Evropské ligy. Udržíte si formu?

Cítíme, že naše výkony nejsou vůbec špatné. Ve čtvrtek nás čeká jiný zápas a hlavně úplně jiný soupeř. Ale každá výhra se počítá a pro sebevědomí je dobrá.

Reklama

Související témata: