Hlavní obsah

Sparta řešila úlet Váchy. Jak se projeví spor v reprezentaci?

Praha

„Letecké dny Václava Pilaře stále pokračují.“ Ironický komentář, který přes sociální síť Twitter vyslal o víkendu do světa sparťanský záložník Lukáš Vácha, jenž osočil spoluhráče z národního týmu z nafilmování penalty v duelu s Bohemians 1905, se včera řešil na úrovni reprezentace i na Letné.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Vácha si znovu zadělal na problémy.

Článek

Konkrétní výstupy nejsou známy, ovšem s vysokou pravděpodobností nejsou pro Váchu příliš příznivé. „Jde o záležitost na úrovni klubů. Pokud by to mělo mít vliv na vztahy hráčů v reprezentaci, bude to realizační tým řešit interně," řekl Právu tiskový mluvčí FAČR Ondřej Lípa.

Je však nasnadě, že trenér Pavel Vrba může věc jen stěží přejít. Aby oba hráči dorazili na příští sraz a dělali, že je všechno v pořádku, to si lze těžko představit. Mnohem realističtěji se jeví scénář, že Vrba bude od Váchy požadovat omluvu Pilařovi. Pokud nepřijde, mohl by jej vynechat z nominace na nadcházející březnový zápas s Lotyšskem.

Vyjádřením 25letého záložníka se včera zabývala také Sparta, oficiální stanovisko však klub nezveřejnil.

Mezi oběma hráči to zajiskřilo při nedávném ligovém duelu v Plzni. Incident se ovšem odehrál na trávníku, což je normální. Nedělní úlet do této kategorie rozhodně nespadá.

Projeví se Váchův úlet v reprezentaci?
Ano, i když se Vácha Pilařovi omluví
52,6 %
Ne, když se Vácha Pilařovi omluví
7,8 %
Ne, Vácha se ani nemusí Pilařovi omlouvat
39,6 %
Celkem hlasovalo 23477 čtenářů.

Reklama

Související témata: