Hlavní obsah

Komplikace před šlágrem, Hořava je po operaci a bude Plzni chybět v Jablonci

Nepříjemná komplikace. Teprve poslední duel celého podzimního programu Synot ligy určí, kdo přezimuje v čele tabulky. A fotbalisté Plzně se budou muset zrovna v nedělním šlágru v Jablonci obejít bez záložníka Tomáše Hořavy. Reprezentační středopolař si v předešlém duelu s Bohemians 1905 poranil koleno a ve čtvrtek absolvoval drobnou operaci. Na lednový start zimní přípravy by ale měl být připraven.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňský záložník Tomáš Hořava a Petr Mareš z Hradce Králové na archivním snímku během odvety osmifinále Poháru FAČR.

Článek

Tomáš Hořava byl v posledních týdnech klíčovou postavou Viktorie. Musel se však ve Fakultní nemocnici Plzeň podrobit drobnému artroskopickému zákroku. Na Střelnici tak bude trenérovi Miroslavu Koubkovi v bitvě o první příčku ligové tabulky chybět.

„V závěru sezóny se drobné šrámy u hráčů kumulují. Před posledním zápasem podzimu je Tomášova absence samozřejmě komplikací, nicméně náš kádr je dostatečně kvalitní a široký, abychom si s tímto poradili," komentuje situaci kouč Koubek.

„Chirurgický zákrok v plzeňské nemocnici se obešel bez jakýchkoliv komplikací. Dle vyjádření klubového lékaře Petra Nepraše bude Tomáš Hořava s nejvyšší pravděpodobností trenérovi k dispozici ihned na startu lednové zimní přípravy," avizuje Pavel Pillár, tiskový mluvčí Viktorie.

Šestadvacetiletý Hořava v úvodu sezóny většinou nastupoval až jako střídající hráč. Od vítězného zápasu 13. kola se Spartou, v němž dal jeden z gólů, ale ani jednou nechyběl v základní sestavě.

V posledních čtyřech kolech dal tři branky, kouč Pavel Vrba ho proto povolal zptáky do reprezentace před zápasem s Islandem. Hořavu v Jablonci nejspíš nahradí Daniel Kolář.

Reklama

Související témata: