Hlavní obsah

Slavia testuje. V Edenu je bek z AC Milán a finský záložník

Praha

Přípravu na jaro fotbalisté Slavie ostře začnou až v novém roce, už teď ale červenobílí v rámci tréninkového "mezibloku" testují dva zahraniční hráče. Do konce týdne budou v Edenu na zkoušce maďarský obránce Krisztián Tamás, který patří AC Milán, a finský reprezentační záložník Sebastian Strandvall. Osmý celek první ligy o tom informoval na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický kouč Miroslav Beránek může vyzkoušet dva cizince

Článek

Levý bek Tamás v mládeži nastupoval za Újpest a Szombathely Haladás, záhy se však stal středem zájmu věhlasných klubů. V roce 2011 měl nabídky z řady klubů, například Tottenhamu nebo Arsenalu, nakonec si vybral možnost přestoupit do AC Milán, kde se potkal se slávistickým odchovancem Stefanem Simičem.

Stejně jako on odešel Tamás letos v létě na hostování do Varese (Serie B). Devatenáctiletý hráč, přezdívaný maďarský Gareth Bale, patří do mládežnických reprezentačních výběrů.

Osmadvacetiletý Strandvall v nedávno skončené sezóně finské ligy dovedl Vaasan Palloseuru ke čtvrtému místu v tabulce, když zasáhl do 31 zápasů a dal šest gólů. Za národní tým si dosud připsal jeden start.

Reklama

Související témata: