Hlavní obsah

Baroš si stěžoval na výkon rozhodčích: Náš fotbal je žumpa!

Do ostré kritiky výkonu rozhodčích a poměrů v českém fotbale se na sociální síti twitter pustil bývalý fotbalový reprezentant Milan Baroš z Baníku Ostrava po nedělním utkání první ligy s Plzní. Nabádal i k revoluci vůči předsedkyni komise rozhodčích Dagmar Damkové a místopředsedovi FAČR Romanu Berbrovi.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Reakce ostravského útočníka Milana Baroše

Článek

Baník doma prohrál s Plzní 0:2 a už při zápase bylo na Barošovi vidět, že je hodně rozladěný z výkonů rozhodčích, kteří chybovali na obě strany. Baroše zastavili ve vyložené šanci kvůli nesmyslnému ofsajdu, ostravští hráči si navíc stěžovali, že oba góly Plzně padly po rozích, které neměly být.

Po utkání pak Baroš dal na svůj twitter fotky nástupu na hřiště v doprovodu dětí s dovětkem: "Tohle je víc než korupce." Následoval další tweet: "Moc teď nepíšu! Ale prosím, vychovávejte své děti k tomu, aby byl sport sportem a ne tou žumpou, co tady ve fotbale teď máme!!!!"

Vše pak uzavřel výzvou: "Pojďme cinkat klíčema za Dášu a za Berbra, můžem to změnit, JÁ TOMU VĚŘÍM," napsal v narážce na sametovou revoluci.

Na Hanouska si disciplinárka nepřišla

Na twitteru si na poměry v české lize stěžoval už po nafilmované penaltě sparťanského kapitána Davida Lafaty v utkání s Teplicemi 21. března. "Proč se Synot liga hraje? Je to ostuda, co se tady děje!!! Fuj!," napsal tehdy.

Dá se očekávat, že Baroš nyní bude muset své výroky vysvětlovat u disciplinární komise. Ta si nedávno pozvala i záložníka Dukly Marka Hanouska, který po utkání s Plzní prohlásil, že "titul vyhraje Plzeň, ta má v zádech dvanáctého hráče." Před komisí ale tvrdil, že tím nijak nenarážel na výkon rozhodčího, který v utkání odpískal dvě penalty proti Dukle, ale že myslel fanoušky. Komise ho proto nepotrestala.

Baroš už jednou u disciplinárky kvůli výrokům na adresu rozhodčích byl. V roce 2013 zaplatil pokutu 10 tisíc korun za výrok, že dostal čtvrtou žlutou kartu "na objednávku. Tohle českému fotbalu obrovsky škodí."

Reklama