Hlavní obsah

Kdo povede Teplice v příští sezóně? Trenér Rada na lavičce skončí

Josef PešoutSport.czPrávo

Sobotní zápas závěrečného kola tohoto ročníku fotbalové Synot ligy bude i posledním vystoupením trenéra Petra Rady na lavičce Teplic. Bývalý reprezentační kouč se rozloučí se severočeským klubem při duelu se sestupujícím Hradcem Králové.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Petr Rada na lavičce Teplic skončí.

Článek

„Oficiální tiskové prohlášení k trenérské otázce vydáme až v pátek. Momentálně to nebudeme komentovat," řekl pro Sport.cz tiskový mluvčí FK Teplice Martin Kovařík.

Rada se nedohodl s klubem na novém kontraktu, takže jeho působení u týmu trvalo jen tři měsíce. Těsně před startem jarní části sezóny převzal Teplice po Zdeňku Ščasném, jenž byl několik týdnů bez angažmá a poté nastoupil do pražské Sparty.

Radovi se na jaře nepovedlo přivést žlutomodré v lize k umístění zaručující účast v evropských pohárech. V Poháru FAČR Teplice sice vyřadily Viktorii Plzeň, ale pak vypadly v semifinále s pozdějším vítězem trofeje Slovanem Liberec.

V Teplicích už pracují na příchodu nového trenéra, který by se měl ujmout mužstva od začátku letní přípravy. Ta startuje 22. června. Zatím se nikdo z klubu nechce vyjadřovat ke jménům adeptů na uvolněný post, pokud je u týmu ještě stávající trenér Rada. "Bylo by to nekorektní a předčasné," zní teplické vysvětlení.

Kdo převezme Teplice?

V souvislosti s obsazením trenérského postu se nejčastěji spojují dvě jména: Dušan Uhrin mladší a Jindřich Trpišovský. První jmenovaný vedl loni Viktorii Plzeň. Naposledy působil v Dinamu Minsk, kde však před pár dny skončil. Jeho eventuální příchod do Teplic by byl pikantní i z toho důvodu, že zde v minulosti trénoval jeho otec Dušan Uhrin starší.

Trpišovský trénuje Viktorii Žižkov. Viktoria je navzdory ekonomickým problémům na třetím místě druhé nejvyšší soutěže za vítěznou Olomoucí a druhým Varnsdorfem.

Okruh, z něhož v Teplicích vybírají trenéra, je ale podle informací z klubu širší.

Reklama

Související témata: